d) Údaje o priebehu zamestnaní a priebehu pedagogickej činnosti (rok, pracovisko, pozícia)

Size: px
Start display at page:

Download "d) Údaje o priebehu zamestnaní a priebehu pedagogickej činnosti (rok, pracovisko, pozícia)"

Transcription

1 Formulár na zverejnenie informácií o inauguračním konaní na webovom sídle EU v Bratislave a na webovom sídle určenom MŠVVaŠ SR 1. Dátum doručenia žiadosti o inauguračné konanie Meno a priezvisko, rodné priezvisko Nadežda Jankelová, rod. Semancová a) Akademické tituly, vedecko-pedagogické tituly, doc., Ing., PhD. umelecko- pedagogické tituly b) Rok narodenia 1966 c) Údaje o vysokoškolskom vzdelaní, ďalšom akademickom raste a absolvovanom ďalšom vzdelaní d) Údaje o priebehu zamestnaní a priebehu pedagogickej činnosti (rok, pracovisko, pozícia) e) Údaje o odbornom alebo umeleckom zameraní (špecializácia) f) Údaje o publikačnej činnosti Príloha č. 1 g) Ohlasy na vedeckú / umeleckú prácu Príloha č. 2 h) Počet doktorandov, ktorým je uchádzač alebo bol školiteľom s určením, koľkí z nich štúdium ku dňu vyhotovenia životopisu riadne skončili (počet doktorandov spolu / počet ukončených doktorandov): j) Názov študijného odboru, v ktorom sa konanie inžinierske štúdium na Obchodnej fakulte Vysokej školy ekonomickej v Bratislave, študijný odbor Ekonomika vnútorného obchodu externé doktorandské štúdium na Fakulte podnikového manažmentu, Ekonomickej univerzity v Bratislave, vedný odbor Podnikový manažment menovaná docentom pre študijný odbor Ekonomika a manažment podniku na Fakulte podnikového manažmentu, Ekonomickej univerzity v Bratislave Od 2001 až po súčasnosť Fakulta podnikového manažmentu, Ekonomickej univerzity v Bratislave Od 1989 do 2001 ekonóm v súkromnej firme Manažment, Podnikanie v agropotravinárstve, Podnikateľské rozhodovanie 4/4 Ekonomika a manažment podniku uskutočňuje i) Téma inauguračnej prednášky Normatívne a deskriptívne ponímanie rozhodovania k) Zoznam podľa 4 ods. 2 písm. f) vyhlášky č. 6/2005 Z. z. (zoznam najvýznamnejších vedeckých prác, odborných prác, alebo umeleckých prác, učebníc, učebných textov, dokladov o umeleckých dielach alebo umeleckých výkonoch): 3. Dátum, od ktorého je inauguračné konanie prerušené a lehotu, v ktorej majú byť odstránené nedostatky žiadosti 4. Údaje o oponentoch a členoch inauguračnej komisie Oponenti: a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje Príloha č. 3 Ľuboslav Szabo Ing. prof. CSc. FPM EU v Bratislave Áno

2 g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom študijnom odbore a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom štutijnom odbore a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom štutijnom odbore nie Áno, Ekonomika a manažment podniku Jozef Papula Ing. Prof. PhD. Fakulta managementu UK v Bratislave Nie Nie Áno, na FM UK v Bratislave v študijnom odbore Podnikový manažment Mária Režňáková Ing. Prof. CSc. Fakulta podnikatelská VUT Brno, ČR Nie Áno Áno, na FP VUT Brno v študijnom odbore Ekonomika a management Členovia inauguračnej komisie: a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom štutijnom odbore a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom štutijnom odbore a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul Štefan Slávik Ing. Prof. CSc. FPM EU v Bratislave Áno Nie Áno, FPM EU Ekonomika a manažment podniku Juraj Stern Ing. Dr.h.c.prof.PhD. Emeritný profesor FPM EU Emeritný profesor FPM EU Nie Emeritný profesor v odbore Ekonomika a manžment podniku Peter Bielik Ing. Dr.h.c. prof. PhD.

3 e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom štutijnom odbore a) meno a priezvisko b) akademický titul c) vedecko-pedagogický titul d) umelecko-pedagogický titul e) pracovisko f) zamestnanec vysokej školy, na ktorej sa inaugurácia uskutočňuje g) zahraničný odborník h) pôsobí na vysokej škole vo funkcii profesora a v akom štutijnom odbore 5. Návrh inauguračnej komisie s odporúčaním udeliť, alebo neudeliť uchádzačovi titul profesor v odbore, Ekonomika a manažment podniku 6. Rozhodnutie príslušnej vedeckej rady, vrátane jeho odôvodnenia, ak sa vypracúva a lehota na prípadne opätovné predloženie žiadosti podľa 2 ods. 2 vyhlášky č. 6/2005 Z. z, (Ak uchádzač podľa rozhodnutia vedeckej rady podmienky nespľňa, vedecká rada titul docent neudelí a jej predseda písomne oznámi toto rozhodnutie s odôvodnením uchádzačovi do 30 dní od rozhodnutia príslušnej vedeckej rady. Lehotu na prípadné opätovné predloženie žiadosti o získanie titulu docent určuje rokovací poriadok vedeckej rady. Táto lehota nesmie byť dlhšia ako tri roky). 7. Prezenčná listina zo zasadania vedeckej rady, ktorá o žiadosti rozhodovala. 8. Dátum a dôvod skončenia vymenúvacieho konania konania 9. Ďalšie údaje o priebehu vymenúvacieho konania: Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU Nitra Nie Nie Áno, Ekonomika a manažment podniku Jaromír Veber Ing. Prof. CSc. Masarykov ústav vyšších studií, ČVUT Praha Nie Áno Áno, Ekonomika a manažment podniku - - Príloha č. 1 Údaje o publikačnej činnosti AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách (6) AAB Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách (2) ABC Kapitoly vo vedeckých monografiách vydané v zahraničných vydavateľstvách (1) ACA Vysokoškolské učebnice vydané v zahraničných vydavateľstvách (1) ACB Vysokoškolské učebnice vydané v domácich vydavateľstvách (4) ADD Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch (2) ADE Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch (3) ADF Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch (20) ADM Vedecké práce v zahraničných časopisoch registrovaných v databázach Web of Science alebo SCOPUS (9)

4 AEC Vedecké práce v zahraničných recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách (5) AED Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách (46) AFC Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách (12) AFD Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách (18) BCI Skriptá a učebné texty (7) BDE Odborné práce v ostatných zahraničných časopisoch (1) BDF Odborné práce v ostatných domácich časopisoch (8) DAI Dizertačné a habilitačné práce (1) EDI Recenzie v časopisoch a zborníkoch (8) FAI Redakčné a zostavovateľské práce knižného charakteru (bibliografie, encyklopédie, katalógy, slovníky, zborníky...) (3) GHG Práce zverejnené na internete (11) GII Rôzne publikácie a dokumenty, ktoré nemožno zaradiť do žiadnej z predchádzajúcich kategórií (2) XXX Nezaradené (1) Súčet (171) Príloha č. 2 Kategória ohlasov 1 Citácie v zahraničných publikáciách, registrované v citačných indexoch Web of Science a databáze SCOPUS (28) 2 Citácie v domácich publikáciách, registrované v citačných indexoch Web of Science a databáze SCOPUS (4) 3 Citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch (24) 4 Citácie v domácich publikáciách neregistrované v citačných indexoch (85) 6 Recenzie v domácich publikáciách (5) Súčet (146) Príloha č. 3 Zoznam podľa 4 ods. 2 písm. f) vyhlášky č. 6/2005 Z. z. Zoznam publikačnej činnosti a ohlasov Autor: Jankelová Nadežda AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách Počet záznamov: 6 AAA JANKELOVÁ, Nadežda [70 %, 4,76 AH] - JAŠKA, Juraj [30 %, 2,04 AH].

5 Manažment bioodpadu v samospráve v kontexte energetickej krízy. Recenzenti: Miroslav Grznár, Elena Šúbertová. 1. vyd. Brno : Tribun EU, s. [6,80 AH]. VEGA 1/0316/14. ISBN AAA MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana [34 %, 3,16 AH] - MIŠÚN, Juraj [34 %, 3,16 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [32 %, 3,04 AH]. Možnosti zvyšovania konkurencieschopnosti v zložitom a turbulentom podnikateľskom prostredí v podnikoch SR. Recenzenti: Monika Hudáková, Miroslav Majtán. 1. vyd. Brno : Tribun EU, s. [9,36 AH]. VEGA 1/0128/15. ISBN AAA JANKELOVÁ, Nadežda [50 %, 4,035 AH] - SZABO, Ľuboslav [40 %, 3,228 AH] - KELLO, Martin [10 %, 0,807 AH]. Krízový manažment vybraných podnikov v sektore výroby nábytku v podmienkach SR. Recenzenti: Miroslav Grznár, Miroslav Majtán. 1. vyd. Praha : Kamil Mařík - Professional Publishing, s. [8,07 AH]. VEGA 1/0109/17. ISBN AAA JANKELOVÁ, Nadežda [50 %, 3,175 AH] - MORICOVÁ, Štefánia [50 %, 3,175 AH]. Personálne motivačné nástroje pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Recenzenti: Miroslav Grznár, Andrej Kováč. 1. vyd. Brno : Tribun EU, s. [5,23 AH]. VEGA 1/0109/17. ISBN AAA BILOUS, Alla [5 %, 0,43 AH] - DĚD, Marián [20 %, 1,71 AH] - ĎURFINA, Anna [30 %, 2,57 AH] - CHERVYAKOVA, Olga [5 %, 0,43 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [21 %, 1,8 AH] - ROMANENKO, Yevhen [4 %, 0,32 AH] - TÖKÖLYOVÁ, Tatiana [15 %, 1,29 AH]. Democratic transition in Slovakia: model situation for the challenges of Ukraine a democratic transition : scientific monograph. Reviewers: Oskar Krejší, Jana Kušnírová. 1st ed. Praha : DecPro Media ; Bratislava : Central European Education Institute, [2017]. 204 s. [8,57 AH]. BFB-PA ISBN AAA JANKELOVÁ, Nadežda [47 %, 3,28 AH] - BEŇOVÁ, Martina [9 %, 0,62 AH] - JANKUROVÁ, Andrea [44 %, 3,07 AH]. Manažment a globálna hospodárska kríza. Recenzenti: Josef Abrhám, Ján Králik. 1. vyd. České Budějovice : Vysoká škola evropských a regionálních studií, s. [6,97 AH]. VEGA 1/0109/17. ISBN AAB Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách Počet záznamov: 2 AAB SZABO, Ľuboslav [50 %, 3,925 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %, 3,925 AH]. Faktory úspešnosti agrárnych podnikov v Slovenskej republike. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [7,85 AH]. ISBN [1] HORTAI, Frantisek - MOLNAROVA, Aniko. Identification of

6 Company's Critical Success Factors. Case Study of Google. In VISION 2020: INNOVATION MANAGEMENT, DEVELOPMENT SUSTAINABILITY, AND COMPETITIVE ECONOMIC GROWTH, 2016, VOLS I VII, 2016, pp ISBN [4] KADLEČÍKOVÁ, Mária - FILO, Michal - KAPSDORFEROVÁ, Zuzana. Analysis of strategic management in a respondent group of agricultural enterprises. In Verejná správa a regionálny rozvoj : ekonómia a manažment. Bratislava : Vysoká škola ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave, ISSN , roč. 10, č. 2, s Dostupné na: pdf 3. [4] MISOF, Josef. Nové trendy v manažmente a ich faktory úspešnosti. In Ekonomika, financie a manažment podniku II. [elektronický zdroj] : vedecká konferencia doktorandov Fakulty podnikového manažmentu (pri príležitosti 55. výročia vzniku fakulty). Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU, CD-ROM. ISBN [4] MISOF, Jozef. Faktory úspešnosti v období hospodárskej krízy. In Ekonomika, financie a manažment podniku IV. : medzinárodná vedecká konferencia doktorandov Fakulty podnikového manažmentu EU v Bratislave : Bratislava, : zborník vedeckých príspevkov. Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU. 2010, s [4] VARTIAK, Lukáš. IDENTIFICATION OF INTERNAL AND EXTERNAL FACTORS AFFECTING BUSINESS EXCELLENCE. In: Čorejová, T., zost. Diagnostika podniku, controlling a logistika. Žilina: Žilinská univerzita, 2016, s ISBN [4] ZORKÓCIOVÁ, Otília - ŠKODOVÁ, Lenka - PETRÍKOVÁ, Hana. Selected models of excellence from the aspect of increasing the competitiveness of firms. In Ekonomika cestovného ruchu a podnikanie : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave [elektronický zdroj]. - Bratislava : Katedra služieb a cestovného ruchu OBF EU, ISSN , 2017, roč. 9, č. 1, s AAB SZABO, Ľuboslav [25 %, 1,675 AH] - NAGYOVÁ, Lívia [25 %, 1,675 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %, 3,35 AH]. Rozhodovacie procesy v manažmente podnikov na Slovensku. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. ISBN [2] JAŠKA, Juraj. Energetic potential of biowaste. In EDAMBA 2015 : the era of science diplomacy: implications for economics, business, management and related disciplines. International scientific conference. EDAMBA 2015 : conference proceedings : international scientific conference for doctoral students and post-doctoral scholars : the era of science diplomacy: implications for economics, business, management and related disciplines : University of Economics in Bratislava, Slovak Republic, october 2015 [elektronický zdroj]. - Bratislava : Publishing House EKONÓM, ISBN , s CD-ROM. 2. [4] JAŠKA, Juraj. Manažment spracovania bioodpadu v samosprávach.

7 In Ekonomika, financie a manažment podniku IX. : zborník vedeckých statí pri príležitosti Týždňa vedy a techniky [elektronický zdroj]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , [S. 1-10] CD- ROM. 3. [4] MAJTÁN, Miroslav. Klastre ako nástroj internacionalizácie malého a stredného podnikania. In Projektový prístup k internacionalizácii malého a stredného podnikania II. : recenzovaný zborník vedeckých prác. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s ABC Kapitoly vo vedeckých monografiách vydané v zahraničných vydavateľstvách Počet záznamov: 1 ABC JANKELOVÁ, Nadežda [100 %, 1,4 AH]. Strategic decision making and its importance in small corporations. In Corporate governance and strategic decision making [elektronický zdroj]. - London : InTech, ISBN , pp [1,4 AH] online. ACA Vysokoškolské učebnice vydané v zahraničných vydavateľstvách Počet záznamov: 1 ACA JANKELOVÁ, Nadežda [60 %, 3,139 AH] - MORICOVÁ, Štefánia [40 %, 2,092 AH]. Vybrané aspekty riadenia ľudských zdrojov v zdravotníckych zariadeniach. Recenzenti: Ľuboslav Szabo, Andrej Kováč. 1. vyd. Brno : Tribun EU, s. [5,23 AH]. VEGA 1/0109/17. ISBN ACB Vysokoškolské učebnice vydané v domácich vydavateľstvách Počet záznamov: 4 ACB SZABO, Ľuboslav [50 %, 3,828 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %, 3,828 AH]. Podnikateľské rozhodovanie. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. ISBN [1] HRABLIK CHOVANOVÁ, Henrieta - HRABLIK, Martin. Exact methods in managerial decision. In 7th international scientific conference on business and management : may 10-11, 2012 : Vilnius, Lithuania. Vilnius : Vilnius Gediminas technical university press, ISBN ISSN P [1] MAJTÁN, Miroslav - ŠINSKÝ, Peter. The selection of appropriate type of financing for small and medium enterprises. In Financial management of firms and financial institutions : proceedings : 9th international scientific conference : 9th - 10th september 2013, [Ostrava - Mariánské hory, Czech Republic] [elektronický zdroj]. - Ostrava : VŠB - Technical university of Ostrava, ISBN ISSN X, s CD- ROM. 3. [3] BOLEK, Vladimír - FILANOVÁ, Jana - ONDRÁŠOVÁ, Iveta. Selection process of company location. In Acta Moraviae : scientific journal for economics, management and informatics. - Kunovice : Evropský polytechnický institut, ISSN , 2014, vol. 6, no. 11, pp [3] MAJTÁN, Miroslav - ŠINSKÝ, Peter. Internalisation of Smes-

8 source of competitive advantage. In Studia ekonomiczne : zeszyty naukowe wydziałowe. - Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, ISSN , 2014, nr. 183, s [4] GRZNÁR, Miroslav et al. Firemné plánovanie : materiály na cvičenia. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [10,322 AH]. ISBN [4] GRZNÁR, Miroslav - ŠINSKÝ, Peter - MARSINA, Štefan. Firemné plánovanie : materiály na cvičenia. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. ISBN [4] GRZNÁR, Miroslav - ŠINSKÝ, Peter - MARSINA, Štefan. Firemné plánovanie. 2. vyd. Bratislava : Sprint dva, s. Economics. ISBN [4] HUTERA, Milan. Podnikateľské riziko a jeho riadenie v podmienkach neistoty. In Ekonomika, financie a manažment podniku V. : zborník vedeckých príspevkov : medzinárodná vedecká konferencia doktorandov pri príležitosti Týždňa vedy a techniky : Bratislava, [elektronický zdroj]. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU, ISBN , [S. 1-7]. 9. [4] KRÁČMAR, Ján - MAJTÁN, Miroslav - JUROVÝCH, Matúš - MIŠÚN, Juraj - MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - ORAVSKÝ, Pavol - ZÁLEŽÁKOVÁ, Eliška. Kontrolovanie. Recenzenti Zdeněk Častorál, Emília Papulová. 1. vyd. Bratislava : KARTPRINT, s. [11,35 AH]. ISBN [4] KRÁĽOVIČ, Jozef. Finančné plánovanie podniku. Bratislava : Sprint dva, s. [10 AH]. Economics. ISBN [4] MAJTÁN, Miroslav. Optimalizácia financovania malých a stredných podnikov v podmienkach krízy. In Krízový manažment podniku : recenzovaný zborník vedeckých statí. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0466/ [4] MARKOVIČ, Peter - ŠINSKÝ, Michal. Quo vadis teória rozhodovania v podmienkach rizika? In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. ISSN , roč. 6, č. 3, s VEGA 1/0276/ [4] MIŠÚN, Juraj. Skupinové rozhodovanie: metódy podľa renomovaných zahraničných autorov. In Ekonomika, financie a manažment podniku - rok 2009: medzinárodná vedecká konferencia Fakulty podnikového manažmentu EU v Bratislave pod záštitou rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave Dr. h. c. prof. Ing. Rudolfa Siváka, PhD. : recenzovaný zborník vedeckých príspevkov. Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU, ISBN CD-ROM. 14. [4] NOVÁK, Jaromír. Didaktika manažmentu. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. ISBN [4] ŠINSKÝ, Peter - GRZNÁR, Miroslav - MARSINA, Štefan. Firemné plánovanie : materiály na cvičenia. Recenzenti: Juraj Cvečko, Miroslav Majtán. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [9,9 AH]. ISBN [4] VELICHOVÁ, Ľudmila. Rozhodovacie procesy v cvičnej firme. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. ISBN

9 17. [4] VELICHOVÁ, Ľudmila. Podnikateľské vzdelávanie - podpora podnikavosti a tvorba podnikateľských subjektov. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [6,397 AH]. ISBN ACB SZABO, Ľuboslav [50 %, 3,828 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %, 3,828 AH]. Podnikateľské rozhodovanie. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [7,657 AH]. ISBN [3] Kráčmar, Jan - UHLIAR, Miroslav. The Impact of Control Processes on Managerial Decision Making. In: problems of MANAGEMENT in the 21stcentury. 2012, vol. 3, pp ISSN [4] MARKOVIČ, Peter - ADAMÍK, Kamil - PONECOVÁ, Gabriela. Investičný projekt - stanovenie hodnoty americkej kúpnej opcie. In Manažment podnikania a vecí verejných : zborník vedeckých prác. - Bratislava : ALDO, ISBN , s VEGA 1/0187/ [4] PROCHÁZKOVÁ, Katarína - REMEŇOVÁ, Katarína. Rozhodovanie manažérov a ich vodcovský potenciál. Recenzenti: Ľuboslav Szabo, Michal Čerešňa. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [8,20 AH]. ISBN [4] REMEŇOVÁ, Katarína - PROCHÁZKOVÁ, Katarína. Štýly rozhodovania manažérov a interné pracovné parametre. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2012, roč. 9, č. 3, s GMVP [4] REMEŇOVÁ, Katarína. Tímové rozhodovanie a štýl rozhodovania formálneho vedúceho. In Management trends in theory and practice : scientific papers. - Žilina : EDIS, University Publishing House, University of Zilina, ISBN , s ACB JANKELOVÁ, Nadežda [82 %, 9,105 AH] - SZABO, Ľuboslav [18 %, 2,005 AH]. Vybrané aspekty manažérskeho rozhodovania a ich uplatňovanie v podnikoch SR. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [11,11 AH]. ISBN [4] JAMNICKÝ, Peter. Vnímanie rizika pri podnikateľskom rozhodovaní počas krízy. In Krízový manažment podniku : recenzovaný zborník vedeckých statí. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0466/ [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Emocionálna inteligencia ako významný faktor ohodnocovania celostnej kompetentnosti manažéra. In Celostná manažérska kompetentnosť - potreba, prístupy a metódy jej ohodnocovania : zborník vedeckých prác z vedeckého seminára. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s

10 3. [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Podnikateľský model ako nástroj strategického manažmentu na príklade spoločnosti Marvel entertainment. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2013, roč. 10, č. 2, s [4] MIŠÚN, Juraj - MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana. Zvyšovanie výkonnosti manažérov a zamestnancov prostredníctvom kognitívneho vylepšovania. In Ekonomické spektrum : recenzovaný vedecko-odborný online časopis o ekonómii a ekonomike [elektronický zdroj]. - Bratislava : CAESaR-Centrum vzdelávania, vedy a výskumu, ISSN , 2013, roč. 8, č. 1, s VEGA 1/0794/11. Názov z titulnej obrazovky. Dostupné na internete: < 26iacute%3Bslo_%E8asopisu>. 5. [4] REMEŇOVÁ, Katarína. Vplyv externých faktorov na spôsob rozhodovania manažéra. In Manažment teória, výučba a prax 2012 : zborník príspevkov z medzinárodnej vedecko-odbornej konferencie : Liptovský Mikuláš, septembra 2012 [elektronický zdroj]. - Liptovský Mikuláš : Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, ISBN , s [4] REMEŇOVÁ, Katarína. Analytická a emocionálna zložka štýlu rozhodovana manažéra v krízovom riadení. In Krízový manažment podniku : recenzovaný zborník vedeckých prác. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0466/ [4] ZÁLEŽÁKOVÁ, Eliška. Kríza a krízový manažment. In Krízový manažment podniku : recenzovaný zborník vedeckých prác. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0466/ [6] HUDÁKOVÁ, Ivana. [Vybrané aspekty manažérskeho rozhodovania a ich uplatňovanie v podmienkach SR]. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2012, roč. 9, č. 2, s Recenzia na: Vybrané aspekty manažérskeho rozhodovania a ich uplatňovanie v podnikoch SR / Nadežda Jankelová, Ľuboslav Szabo. 1. vyd. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN [6] MIŠÚN, Juraj. [Vybrané aspekty manažérskeho rozhodovania a ich uplatňovanie v podnikoch SR]. In Manažment podnikania a vecí verejných - dialógy : vedecko-odborný časopis Slovenskej akadémie manažmentu. - Bratislava : Slovenská akadémia manažmentu, ISSN , s Recenzia na: Vybrané aspekty manažérskeho rozhodovania a ich uplatňovanie v podnikoch SR / Nadežda Jankelová, Ľuboslav Szabo. 1. vyd. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN ACB SZABO, Ľuboslav [50 %, 6,201 AH] - JANKELOVÁ, Nadežda [20 %, 2,483 AH] - REMEŇOVÁ, Katarína [13 %, 1,658 AH] - MIŠÚN, Juraj [17 %, 2,033

11 AH]. Podnikateľské rozhodovanie. Recenzenti Miroslav Grznár, Juraj Cvečko. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [12,38 AH]. ISBN [1] ADAMIK, Kamil - MARKOVIC, Peter - CULIK, M. The role of principal-agent theory in the process of the company&apos;s costs of capital quantification. In MANAGING AND MODELLING OF FINANCIAL RISKS: 7TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE, PTS I-III, 2014, vol., no., pp [4] ADAMÍK, Kamil - MARKOVIČ, Peter. Principal-agent theory in the process of the company's costs of capital quantification. In Management: science and education. - Žilina : Faculty of Science and Informatics, University of Žilina, ISSN , 2014, vol. 3, no. 2, s [4] KOKLES, Mojmír - ROMANOVÁ, Anita. Informatika. 1. vyd. Bratislava : Sprint 2, s. [11,19 AH]. ISBN [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - KUFELOVÁ, Iveta. Manažérske rozhodnutia vo vybraných odvetviach na Slovensku. In Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov IV. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0026/ [4] PODMAJERSKÁ, Katarína. Teoretické aspekty a dopady psychologických pascí na manažérske rozhodovanie. In Management of organizations in real and virtual environment: opportunities and challenges VI. : proceedings of scientific papers [elektronický zdroj]. - Banská Bystrica : Belianum, ISBN , s. 1-7 CD-ROM. 6. [6] BLŠTÁKOVÁ, Jana. [Podnikateľské rozhodovanie]. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2014, roč. 11, č. 1, s Recenzia na: Podnikateľské rozhodovanie / Ľuboslav Szabo, Nadežda Jankelová, Katarína Remeňová, Juraj Mišún ; recenzenti Miroslav Grznár, Juraj Cvečko. 1. vyd. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN [6] ZÁLEŽÁKOVÁ, Eliška. [Podnikateľské rozhodovanie]. In Ekonomické rozhľady : vedecký časopis Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, ISSN X, 2014, roč. 43, č. 4, s Recenzia na: Podnikateľské rozhodovanie / Ľuboslav Szabo, Nadežda Jankelová, Katarína Remeňová, Juraj Mišún ; recenzenti Miroslav Grznár, Juraj Cvečko. 1. vyd. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN ADD Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch Počet záznamov: 2 ADD GRZNÁR, Miroslav [34 %] - SZABO, Ľuboslav [33 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [33 %]. Agrárny sektor Slovenskej republiky po vstupe do Európskej únie. In Ekonomický časopis : časopis pre ekonomickú teóriu a hospodársku politiku, spoločensko-ekonomické prognózovanie = journal for economic theory,

12 economic policy, social and economic forecasting. - Bratislava : Ekonomický ústav SAV : Prognostický ústav SAV, ISSN , 2009, roč. 57, č. 9, s (2009: IF, SJR). VEGA 1/0568/ [1] ADAMISIN, Peter - KOTULIC, Rastislav - KRAVCAKOVA VOZAROVA, Ivana - VAVREK, Roman. Natural climatic conditions as a determinant of productivity and economic efficiency of agricultural entities. In AGRICULTURAL ECONOMICS-ZEMEDELSKA EKONOMIKA. ISSN X, 2015, vol. 61, no. 6, pp [1] ADAMISIN, Peter - KOTULIC, Rastislav - KRAVCAKOVA VOZAROVA, Ivana. Legal form of agricultural entities as a factor in ensuring the sustainability of the economic performance of agriculture. In AGRICULTURAL ECONOMICS-ZEMEDELSKA EKONOMIKA. ISSN X, 2017, vol. 63, no. 2, pp [1] ADAMIŠIN, Peter - KOTULIČ, Rastislav. Evaluation of the agrarian businesses results according to their legal form. In Agricultural economics. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, ISSN X, 2013, vol. 59, no. 9, s [1] KITA, Jaroslav - MÁZIKOVÁ, Katarína - GROSSMANOVÁ, Marta - KITA, Pavol. Trade practices of retail chains as far as the transaction cost analysis in the relationships manufacturer - retailer are concerned in the milk industry. In Agricultural economics. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, ISSN X, 2012, vol. 58, no. 6, s Dostupné na internete: < 5. [1] KITA, Jaroslav - MÁZIKOVÁ, Katarína - GROSSMANOVÁ, Marta - KITA, Pavol. Trade practises of retail chains as far as the transaction cost analysis in relationships manufacturer - retailer are concerned. - Registrovaný: SCOPUS. In Busines: theory and practice. - Vilnius : Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) Press, ISSN , 2012, vol. 13, no. 1, s [1] KOTULIC, Rastislav - PAVELKOVA, Jana - VOZAROVA, Ivana Kravcakova - VAVREK, Roman. MANAGERIAL VIEW ON THE PRODUCTION ANALYSIS IN AGRICULTURE THE APPLICATION OF THE COBB-DOUGLAS PRODUCTION FUNCTION. In POLITICAL SCIENCES, LAW, FINANCE, ECONOMICS AND TOURISM, VOL IV. ISSN , 2014, vol., no., pp [1] KOTULIC, Rastislav - ADAMISIN, Peter - VOZAROVA, Ivana Kravcakova - VAVREK, Roman. TARGETED REGIONALIZATION OF SLOVAKIA TO ENSURE ECONOMIC EFFICIENCY AND SUSTAINABILITY OF AGRICULTURE. In 20TH INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON REGIONAL SCIENCES, 2017, vol., no., pp ISBN ; , Registrované v: WOS 8. [1] KOTULIČ, Rastislav - ADAMIŠIN, Peter - KRAVČÁKOVÁ VOZÁROVÁ, Ivana - VAVREK, Roman. The impact of management skills of agricultural entities in relation to economic efficiency and Natural-Climatic conditions in Slovakia. In Journal of Environmental Management and Tourism, , 8, 1, pp , Registrované v: SCOPUS 9. [1] KOTULIČ, Rastislav - PAVELKOVÁ, Jana. The application of the

13 Cobb-Douglas production function in analyzing the effectiveness of productive resources in agricultural enterprises of primary production. In Journal of Central European Agriculture, , 15, 3, pp ISSN: , Registrované v: SCOPUS 10. [1] LOSOSOVÁ, Jana - ZDENĚK, Radek. Development of farms according to the LFA classification. In Agricultural economics. Prague : Institute of Agricultural and Food Information, ISSN X. 2013, vol. 59, no. 12, p Dostupné na: [3] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Tvorba a realizácia stratégie ako súčasť celostnej manažérskej kompetentnosti. In Znalosti pro tržní praxi 2011 : nová generace pracovníků (Generace Y) : sborník z mezinárodní vědecké konference : Olomouc, 24. a 25. listopadu 2011 [elektronický zdroj]. - Olomouc : Societas Scientiarum Olomoucensis II., ISBN , s [3] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Súčasné trendy vývoja vybraných agroproduktov z chovu oviec. In Faktory prosperity podniků v lokálním a globálním prostředí : sborník z mezinárodní vědecké konference realizované z prostředků institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace projekt IGA 2 (VŠE IP300040) : Praha, [elektronický zdroj]. - Praha : VŠE, Nakladatelství Oeconomica, ISBN , s VEGA 1/0026/ [4] CHRASTINOVÁ, Zuzana - BURIANOVÁ, Viera - TRUBAČOVÁ, Anna. Zhodnotenie ekonomickej efektívnosti poľnohospodárskej výroby podľa právnych foriem hospodárenia. In Ekonomika poľnohospodárstva. ISSN , 2011, roč. 11, č. 1, s [4] CHRASTINOVÁ, Zuzana. Ekonomická efektívnosť poľnohospodárskej výroby v rozdielnych prírodných podmienkach Slovenska. In Ekonomika poľnohospodárstva [elektronický zdroj]. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, ISSN , 2012, roč. 12, č. 1, s [4] KOTULIČ, Rastislav - ADAMIŠIN, Peter - KRAVČÁKOVÁ VOZÁROVÁ, Ivana. Analýza výsledku hospodárenia poľnohospodárskych subjektov podľa právnej normy. In: KOTULIČ, R., zost. PROCEEDINGS OF THE INTERNATIONAL SCIENTIFIC CORRESPONDENCE CONFERENCE EAEP Prešov: Prešovská univerzita v Prešove, 2015, s ISBN [4] MATULČÍKOVÁ, Marta - BREVENÍKOVÁ, Daniela. Holistic development of human resources through lifelong education. In Ekonomické rozhľady : vedecký časopis Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, ISSN X, 2013, roč. 42, č. 2, s VEGA 1/0466/ [4] MATULČÍKOVÁ, Marta. Vzdelávanie a rozvoj ľudských zdrojov v podniku v období krízy. In Krízový manažment podniku : recenzovaný zborník vedeckých prác. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0466/ [4] MATULČÍKOVÁ, Marta. Celoživotné vzdelávanie významný predpoklad pracovného uplatnenia. In Social work and economics : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie, Modra, [elektronický zdroj]. -

14 Modra : Centrum pre výskum regiónov, n. o., ISSN , 2012, vol. 1, no 1, s. [1-6]. VEGA 1/0466/ [4] MATULČÍKOVÁ, Marta. Monitorovanie nárokov zamestnávateľských subjektov na kvalifikačnú a osobnostnú pripravenosť ľudských zdrojov ako faktor lepšieho pracovného uplatnenia. In Ekonomika cestovného ruchu a podnikanie : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : MERKURY, ISSN , 2012, roč. 4, č. 3, s [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Analýza zahraničného obchodu s vybranými potravinárskymi a poľnohospodárskymi komoditami pred a po vstupe Slovenskej republiky do EÚ. In Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov I. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0026/ [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana. Zdokonaľovanie strategického manažmentu. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, s. [6,002 AH]. ISBN [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Súčasnosť a perspektívy rozvoja konkurencieschopnosti agrokomodít živočíšnej výroby. In Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov II. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0026/ [4] ŠÚBERTOVÁ, Elena. Stratégie rozvoja v poľnohospodárstve a ich konkurenčná schopnosť v Slovenskej republike. In Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov I. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0026/12. ADD JANKELOVÁ, Nadežda [33 %] - MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana [33 %] - MIŠÚN, Juraj [34 %]. Význam strategického rozhodovania v mikropodnikoch a veľmi malých podnikoch na príklade Slovenskej republiky. In Ekonomický časopis : časopis pre ekonomickú teóriu, hospodársku politiku, spoločenskoekonomické prognózovanie = journal for economic theory, economic policy, social and economic forecasting. - Bratislava : Ekonomický ústav SAV : Prognostický ústav SAV, ISSN , 2013, roč. 61, č. 7, s (2013: IF, SJR). VEGA 1/0466/ [1] HANÁK, Róbert. Do we know what is important when establishing new business? In Procedia - Social and Behavioral Sciences. international conference. Procedia - Social and Behavioral Sciences : International Conference on New Horizons in Education, INTE 2014 [elektronický zdroj]. - Paris : Elsevier B.V., ISSN , February 2015, vol. 174, p online. Dostupné na : <ftp:// / /1-s2.0- S X-main.pdf>. 2. [2] KICOVA, Eva - NADANYIOVA, Margareta. MARKETING STRATEGIES IN BUS TRANSPORT COMPANIES AND ITS IMPACT

15 ON INCREASING THE COMPETITIVENESS. In GLOBALIZATION AND ITS SOCIO-ECONOMIC CONSEQUENCES, PTS I AND II, 2015, pp ADE Vedecké práce v ostatných zahraničných časopisoch Počet záznamov: 3 ADE JANKELOVÁ, Nadežda [20 %] - JANKUROVÁ, Andrea [20 %] - MASÁR, Dušan [20 %] - ROKINA, V. Galina [20 %] - DANIŠ, Miroslav [20 %]. Innovation potential to increase the management effectiveness in local public administration conditions. In The Social Sciences [elektronický zdroj]. - Dubai : Medwell Publications, ISSN , 2016, vol. 11, no. 8, pp online. ADE JANKELOVÁ, Nadežda [50 %] - MASÁR, Dušan [50 %]. Inovačné možnosti riadenia organizácií územnej samosprávy. In Auspicia : recenzovaný časopis pro otázky společenských a humanitných věd. - České Budějovice : Vysoká škola evropských a regionálních studií, ISSN , 2017, roč. 14, č. 1, s VEGA 1/0109/17. ADE JANKELOVÁ, Nadežda [34 %] - JANKUROVÁ, Andrea [33 %] - MASÁR, Dušan [33 %]. Effective management and self-government: current trends. In Czech Journal of Social Sciences, Business and Economics : an international multidisciplinary, peer-reviewed journal managed. - Prague : Prague Business School, ISSN , 2017, vol. 6, no. 2, pp online. 1. [1] ABRHÁM, Josef. Project management and funding in the euroregions. In Polish Journal of Management Studies , 16, 1, pp ISSN , Registrované v: SCOPUS 2. [1] GULIYEVA, Aida - BRITCHENKO, Igor - RZAYEVA, Ulviyya. Global security and economic asymmetry: A comparison of developed and developing countries. In Journal of Security and Sustainability Issues , 7, 4, pp ISSN , Registrované v: SCOPUS 3. [1] ISHCHENKO-PADUKOVA, O. -KAZANCHANSKAYA E. - MOVCHAN, I. - NAWROT, L. Economy of education: National and global aspects. 2017, 10(4), ISSN , Registrované v: SCOPUS 4. [1] MELAS, Vladimír - LISIN, Evgeny - TVARONAVIČIENE, Manuela - PERESADKO, Galina - RADWAŃSKI, Ryszard. Energy security and economic development: Renewables and the integration of energy systems. In Journal of Security and Sustainability Issues , 7, 1, pp ISSN , Registrované v: SCOPUS 5. [1] NINO-AMEZQUITA, Jose - LEGOTIN, Fedor - BARBAKOV, Oleg. ECONOMIC SUCCESS AND SUSTAINABILITY IN PHARMACEUTICAL SECTOR: A CASE OF INDIAN SMEs. In ENTREPRENEURSHIP AND SUSTAINABILITY ISSUES. 2017, vol. 5, no. 1, pp ISSN , Registrované v: WOS 6. [3] ŠEVJAKOVA, Anna - ROMANOVA, Alena - VEČKINZOVA,

16 Jelena. Osobennosti gosudarstvenno-častnogo partněrstva v infrastrukturnych projektach: slučaj Kazachstana. TERRA ECONOMICUS. 2017, tom. 15, no. 3, s ISSN ADF Vedecké práce v ostatných domácich časopisoch Počet záznamov: 20 ADF SZABO, Ľuboslav [50 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %]. Faktory úspechu podniku vo svetle rôznych teoretických koncepcií. In Podniková revue : vedecký časopis Podnikovohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach = scientific journal of the Faculty of Business Economics of the University of Economics in Bratislava with a seat in Košice. - Košice : Podnikovohospodárska fakulta so sídlom v Košiciach, ISSN , 2005, roč. 4, č. 8, s [4] MIŠÚN, Juraj. Podniková identita ako konkurenčná výhoda. In Podnikanie a konkurencieschopnosť firiem 2009 : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie. Bratislava : Katedra podnikovohospodárska FPM EU, S CD-ROM. KEGA 3/5033/07. ISBN ADF SZABO, Ľuboslav [50 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %]. Faktory úspešnosti agrárnych podnikov v SR. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave = scientific journal of the Faculty of Business Management, University of Economics, Bratislava. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2006, roč. 3, č. 1, s [4] BELANOVÁ, Mária - STAŠÁKOVÁ, Stela. Pohľad na vývoj poľnohospodárstva na Slovensku. In Medzinárodné vedecké dni 2008 : zborník recenzovaných príspevkov : konkurencieschopnosť a ekonomický rast : európske a národné perspektívy = competitiveness and economic growth : european and national perspectives. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, CD-ROM. S VEGA 1/2601/05. ISBN ADF JANKELOVÁ, Nadežda. Manažment a úspešnosť slovenských agrárnych podnikov. In Ekonomické rozhľady : vedecký časopis Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, ISSN X, 2006, roč. 35, č. 4, s [3] GRZNÁR, Miroslav - SZABO, Ľuboslav. Manažment ľudských zdrojov a efektívnosť v agrárnom sektore SR po vstupe do EÚ. In Svět práce a kvalita života v globalizované ekonomice [elektronický zdroj] : sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference : září Praha : VŠE Praha, CD-ROM. ISBN [4] GRZNÁR, Miroslav - SZABO, Ľuboslav. Ľudské zdroje a efektívnosť v agrárnom sektore SR po vstupe do EÚ. In Ekonomika a

17 manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Roč. 4, 2007, č. 1, s ISSN [4] GRZNÁR, Miroslav - SZABO, Ľuboslav. Disparetita výsledkov hospodárenia v agrárnom sektore a vplyv ľudských zdrojov na jej dimenzie. In Diagnostika podniku, controlling a logistika : zborník prednášok a príspevkov zo 4. medzinárodnej vedeckej konferencie [elektronický zdroj], apríla 2008, Žilina. Žilina : Žilinská univerzita v Žiline, Fakulta prevádzky a ekonomiky dopravy spojov, Katedra spojov, S CD- ROM. ISBN [4] HANÁK, Róbert. Ako vplýva rozvoj podnikových informačných systémov na zmenu charakteru práce manažérov. In Vytvorenie databázy a modelu rozhodovacích kritérií na výber informačného systému pre malé a stredné podniky : recenzovaný zborník vedeckých statí. Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, CD-ROM. ISBN ADF JANKELOVÁ, Nadežda [50 %] - SZABO, Ľuboslav [50 %]. Manažment poľnohospodárskych podnikov v SR. In Ekonomika poľnohospodárstva. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, ISSN , 2006, roč. 6, č. 4, s ADF JANKELOVÁ, Nadežda [50 %] - SZABO, Ľuboslav [50 %]. Strategické riadenie v poľnohospodárskych podnikoch v SR. In Acta oeconomica et informatica : vedecký časopis pre ekonomiku a informatiku v poľnohospodárstve. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, ISSN , 2006, roč. 9, č. 2, s Dostupné na : < 006/2/>. 1. [1] KADLEČÍKOVÁ, Mária - FILO, Michal- KAPSDORFEROVÁ, Zuzana - MATEJČÍKOVÁ, Alexandra. The Impact of Strategic Management on Selected Financial and Economic Results of Agricultural Enterprises Operating in the Slovak Republic. In: Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis. 2015, roč. 63, č. 5, s ISSN [3] KADLEČÍKOVÁ, Mária - FILO, Michal- KAPSDORFEROVÁ, Zuzana. THE EVALUATION OF STRATEGIC MANAGEMENT IMPLEMENTATION IN AGRICULTURAL ENTERPRISES IN THE SLOVAK REPUBLIC. In: Delhi Business Review [online]. 2015, vol. 16, no. 1, s [cit ]. ISSN X. Dostupné na: 3. [4] BUJŇÁKOVÁ, Mariana. Postavenie poľnohospodárstva v ekonomike SR. In: KOTULIČ, R., ADAMŠIN, P., zost. Prosperita poľnohospodárskej výroby pre zabezpečenie trvaloudržateľného rozvoja regiónov. Zborník vedeckých prác z riešenia projektu VEGA č. 1/0403/09. Prešov: Prešovská univerzita v Prešove, 2010, s ISBN

18 4. [4] BUJŇÁKOVÁ, Mariana. Konkurencieschopnosť slovenského poľnohospodárstva v rámci krajín V4 v období pred a perspektívy po vstupe do EÚ. In: KOTULIČ, R., ADAMŠIN, P., zost. Prosperita poľnohospodárskej výroby pre zabezpečenie trvaloudržateľného rozvoja regiónov. Zborník vedeckých prác z riešenia projektu VEGA č. 1/0403/09. Prešov: Prešovská univerzita v Prešove, 2010, s ISBN [4] ŠKORECOVÁ, Emília - LÁTEČKOVÁ, Anna - KUČERA, Milan. Nákladový systém a jeho softvérová podpora. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, s. ISBN ADF SZABO, Ľuboslav - JANKELOVÁ, Nadežda [33 %] - NAGYOVÁ, Lívia [33 %]. Rozhodovacie procesy v manažmente podnikov na Slovensku. In Ekonomické rozhľady : vedecký časopis Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, ISSN X, 2007, roč. 36, č. 4, s [1] SZARKOVÁ, Miroslava. Efektívna komunikácia a jej determinujúce faktory v SR. In Hradecké ekonomické dny 2009 : Ekonomický rozvoj a management regionů : vědecká konference : sborník příspěvků, Hradec Králové 3. a 4. února 2009 : II. díl. Hradec Králové : Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu, ISBN S VEGA 1/4591/ [4] SZARKOVÁ, Miroslava. Komunikačné nástroje v systéme riadenia podniku. 1. vyd. Bratislava : Vydavateľstvo Ekonóm, s. ISBN ADF SZABO, Ľuboslav [34 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [33 %] - NAGYOVÁ, Lívia [33 %]. Informačné zabezpečenie rozhodovania v podnikovom manažmente. In Acta oeconomica et informatica : vedecký časopis pre ekonomiku a informatiku v poľnohospodárstve. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. ISSN , 2008, roč. 11, č. 1, s [1] HRABLIK CHOVANOVÁ, Henrieta - HRABLIK, Martin. Exact methods in managerial decision. In 7th international scientific conference on business and management : may 10-11, 2012 : Vilnius, Lithuania. Vilnius : Vilnius Gediminas technical university press, ISBN ISSN P [1] ŠKORECOVÁ, Emília - FARKAŠOVÁ, Mária. Variant calculation system - the instrument of economic performance management of a multifunctional agricultural enterprise. In Agricultural economics. ISSN X, 2008, vol. 54, no. 8, s [3] HRABLIK CHOVANOVÁ, Henrieta; BABČANOVÁ, Dagmar. Meaning of quantitative methods in managerial decision making. Časopis výzkumu a aplikací v profesionální bezpečnosti [online], 2014, roč. 7, č. 2-3 [Cit ]. ISSN Dostupný z WWW: <

19 rozhodovani.html> 4. [3] HRABLIK CHOVANOVÁ, Henrieta. Manažér a rozhodovanie. Časopis výzkumu a aplikací v profesionální bezpečnosti [online], 2014, roč. 7, č. 1 [Cit ]. ISSN Dostupný z WWW: < 5. [3] ŠKORECOVÁ, Emília - KOŠOVSKÁ, Iveta - FERENCI- VAŇOVÁ, Alexandra. ZARZĄDZANIE PROCESAMI ORAZ KALKULACJE PROCESOWE I ICH ZASTOSOWANIE W PRZEDSIĘBIORSTWACH ROLNICZYCH. In: ZESZYTY NAUKOWE POLITECHNIKI ŚLĄSKIEJ, Seria: ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE z. 58, Nr. kol. 1858, s ADF HUDÁKOVÁ, Ivana [50 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %]. Mäkké faktory v strategickom rozhodovaní podnikov na Slovensku v podmienkach globalizujúcej sa ekonomiky. In Manažment podnikania a vecí verejných - dialógy : odbornovedecký časopis Slovenskej akadémie manažmentu - klubu manažérov v Bratislave. - Bratislava : Slovenská akadémia manažmentu, ISSN , 2009, roč. 4, č. 9, s VEGA 1/0568/08. ADF SZABO, Ľuboslav [34 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [33 %] - HUDÁKOVÁ, Ivana [33 %]. Strategické rozhodovanie v podnikoch na Slovensku v priestore integrovanej Európy. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2010, roč. 7, č. 1, s VEGA 1/0568/08. ADF JANKELOVÁ, Nadežda [50 %] - SZABO, Ľuboslav [50 %]. Subjektívne prístupy v manažérskom rozhodovaní a ich uplatňovanie v podnikoch na Slovensku. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2011, roč. 8, č. 3, s VEGA 1/0466/ [1] RYBÁROVÁ, Daniela. The Role of risk in business decisionmaking. In Managing and modelling of financial risks : 6th international scientific conference : proceedings : 10th - 11th September 2012, Ostrava [elektronický zdroj]. - Ostrava - Poruba : Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, ISBN , s VEGA 1/0980/ [3] RYBÁROVÁ, Daniela - ŠAGÁTOVÁ, Slávka - BRAUNOVÁ, Mária. Selected Risk Assessment Methods for Project Decision-making. In Ecoletra.com : scientific e-journal [elektronický zdroj]. - [s.l.] : ecoletra.com, ISSN , 2015, vol. 1, no. 1, s online. Dostupné na : <

20 ADF JANKELOVÁ, Nadežda [50 %] - SZABO, Ľuboslav [50 %]. Vybrané aspekty rozhodovania z pohľadu teórie rozhodovania. In Podniková revue : vedecký časopis Podnikovohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach. - Košice : Podnikovohospodárska fakulta EU so sídlom v Košiciach, ISSN , 2011, roč. 10, č. 23, s VEGA 1/0466/11. ADF MATULČÍKOVÁ, Marta [50 %] - JANKELOVÁ, Nadežda [50 %]. Osobnostné a kvalifikačné predpoklady rozvoja kariéry. In Ekonomika cestovného ruchu a podnikanie : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : MERKURY, ISSN , 2012, roč. 4, č. 1-2, s VEGA 1/0466/11. ADF JANKELOVÁ, Nadežda [100 %]. Deskriptívne ponímanie rozhodovacieho procesu. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2013, roč. 10, č. 2, s [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - KUFELOVÁ, Iveta. Manažérske rozhodnutia vo vybraných odvetviach na Slovensku. In Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov IV. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, ISBN , s VEGA 1/0026/ [4] MIŠÚNOVÁ HUDÁKOVÁ, Ivana - MIŠÚN, Juraj. Stratégia ako séria kľúčových manažérskych rozhodnutí. In Ekonomické spektrum : recenzovaný vedecko-odborný on-line časopis o ekonómii a ekonomike [elektronický zdroj]. - Bratislava : CAESaR-Centrum vzdelávania, vedy a výskumu, ISSN , 2014, roč. 9, č. 2, s online. Dostupné na internete: < 1.pdf>. ADF JANKELOVÁ, Nadežda [100 %]. Riadenie ľudských zdrojov - nové trendy a výzvy v kontexte územnej samosprávy. In Manažment podnikania a vecí verejných - dialógy : vedecko-odborný časopis Slovenskej akadémie manažmentu. - Bratislava : Slovenská akadémia manažmentu, ISSN , 2015, roč. 10, č. 28, s ADF JANKELOVÁ, Nadežda [100 %]. Aplikácia Herzbergovej teórie pri výskume motivácie a pracovnej spokojnosti zamestnancov. In Ekonomika a manažment : vedecký časopis Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, ISSN , 2015, roč. 12, č. 1, s

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 19.6.2017 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Daniela Rybárová, rod. Bugárová a) Akademické

More information

ACB04 MICHALOVÁ, Valéria - ŠUTEROVÁ, Viola. Služby. Hronský Beňadik : NETRI, s. ISBN X.

ACB04 MICHALOVÁ, Valéria - ŠUTEROVÁ, Viola. Služby. Hronský Beňadik : NETRI, s. ISBN X. Zoznam publikačnej činnosti Autor: Šuterová Viola Druh dokumentu: NOT DDP~DZB Zobrazovací formát: Modifikácia STN ISO 690 - všetci autori Štatistika: Kategória publikačnej činnosti Triedenie: Kategória

More information

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach Publikačná činnosť 2014 AGI Správy o vyriešených vedeckovýskumných úlohách AGI1 MÜLLEROVÁ, JANA Model využitia metodiky

More information

Univerzita Komenského v Bratislave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Fakulta managementu UK [MA]

Univerzita Komenského v Bratislave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Fakulta managementu UK [MA] Univerzita Komenského v Bratislave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Fakulta managementu UK [MA] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet záznamov:

More information

Kategorizácia publikačnej činnosti za rok 2010 FSEV evidovaná v knižnici

Kategorizácia publikačnej činnosti za rok 2010 FSEV evidovaná v knižnici Kategorizácia publikačnej činnosti za rok 2010 FSEV evidovaná v knižnici Kód AAB ADD ADE ADF GRMANOVÁ, E.: Hodnotenie efektívnosti komerčných poisťovní a bánk modelmi analýzy obalu dát. Trenčín: TnUAD,

More information

Evaluation of the impact of labour costs development on grapevine production in the Slovak Republic through algorithms

Evaluation of the impact of labour costs development on grapevine production in the Slovak Republic through algorithms Evaluation of the impact of labour costs development on grapevine production in the Slovak Republic through algorithms Zuzana Bajusová 1, Lucia Svoradová 2, Dušan Dobák 3, Peter Bajus 4 Slovak University

More information

Prehľad publikačnej činnosti - výber výstupov výskumu PHF EU v Košiciach za obdobie rokov

Prehľad publikačnej činnosti - výber výstupov výskumu PHF EU v Košiciach za obdobie rokov Prehľad publikačnej činnosti - výber výstupov výskumu PHF EU v Košiciach za obdobie rokov 1997-2005 AAA Vedecké a umelecké monografie v zahraničných vydavateľstvách: 2 1. KORZENIOWSKI, L. VARCHOLOVÁ, T.:

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti pracoviska Katedra techniky a inform.technológií za rok 2006 až 2006

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti pracoviska Katedra techniky a inform.technológií za rok 2006 až 2006 Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti pracoviska Katedra techniky a inform.technológií za rok 2006 až 2006 Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,

More information

Publikačné výstupy denných doktorandov. Rok vykazovania 2016

Publikačné výstupy denných doktorandov. Rok vykazovania 2016 Publikačné výstupy denných doktorandov Rok vykazovania 2016 JUDr. Ingrid Lanczová 10 JUDr. Štefan Zeman 8 JUDr. Jozef Greguš 7 JUDr. Richard Bednárik 6 Mgr. Tomáš Dekan 6 JUDr. Monika Škrovánková 6 JUDr.

More information

Univerzita Konštantína Filozofa Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007

Univerzita Konštantína Filozofa Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 UKFFFAJZC - JAZYKOVÉ CENTRUM Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet záznamov: 0 Skupina A2 - Ostatné knižné publikácie (ACA, ACB, BAA, BAB, BCB, BCI, EAI,

More information

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI Paneurópska vysoká škola PEVŠ - súhrnný Rok 2010

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI Paneurópska vysoká škola PEVŠ - súhrnný Rok 2010 PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI Paneurópska vysoká škola PEVŠ - súhrnný Rok 2010 AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách AAA1 Mezinárodní humanitární právo / Ondřej... [et al.]. - Vyd.

More information

PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ KATEDRY Rok 2015

PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ KATEDRY Rok 2015 PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ KATEDRY Rok 2015 Por. Autor Názov Vydavateľské údaje čís. 1. LAZAR, Tobiáš Vzájomnosť teoreticko-praktických problémov prognózovania 1. vyd. - Košice : Elfa - 2015. - 275 s.. - ISBN

More information

Selected problems of sugar beet growing in Slovakia

Selected problems of sugar beet growing in Slovakia Selected problems of sugar beet growing in Slovakia Roman Récky 1, Jarmila Horváthová 2 Slovak University of Agriculture in Nitra 1,2 Faculty of Economics and Management, Department of Marketing and Trade

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Filozofická fakulta [FFA]

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Filozofická fakulta [FFA] Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Filozofická fakulta [FFA] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet záznamov:

More information

Publikačné výstupy denných doktorandov. Rok vykazovania 2017

Publikačné výstupy denných doktorandov. Rok vykazovania 2017 Publikačné výstupy denných doktorandov Rok vykazovania 2017 Mgr. Monika Martišková 20* (*Poznámka:11GII ako redaktorka študentského časopisu, prispieva aj do univerzitného) JUDr. Ingrid Lanczová 17 JUDr.

More information

donors forum: Project development/ funding AND Partnership Fair

donors forum: Project development/ funding AND Partnership Fair 122ND SESSION OF THE INTERNATIONAL COFFEE COUNCIL AND ASSOCIATED MEETINGS donors forum: Project development/ funding AND Partnership Fair 18 SEPTEMBER 2018, 14:30-16:30 INTERNATIONAL MARITIME ORGANIZATION

More information

Ing. Martin Grančay, PhD.

Ing. Martin Grančay, PhD. Ing. Martin Grančay, PhD. ŽIVOTOPIS Vedúci strediska Projektové stredisko Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenská technická univerzita v Bratislave Radlinského 9 81237 Bratislava Kancelária:

More information

XXII International Scientific Conference Enometrics, May 27 29, 2015, Brno, Czech Republic

XXII International Scientific Conference Enometrics, May 27 29, 2015, Brno, Czech Republic XXII International Scientific Conference Enometrics, May 27 29,, Brno, Czech Republic Factors of profitability of grapes production in the Czech Republic Pavel Tomšík**, Hana Stojanová**, Jiří Sedlo*,

More information

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2006 Filozofická fakulta [FF]

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2006 Filozofická fakulta [FF] 1 of 27 Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2006 Filozofická fakulta [FF] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet

More information

GLOBALIZATION INFLUENCES IN CZECH WINE PRODUCTION # PROJEVY GLOBALIZACE V ODVĚTVÍ VINAŘSTVÍ V ČR. ŽUFAN, Pavel, PYŠNÝ, Tomáš.

GLOBALIZATION INFLUENCES IN CZECH WINE PRODUCTION # PROJEVY GLOBALIZACE V ODVĚTVÍ VINAŘSTVÍ V ČR. ŽUFAN, Pavel, PYŠNÝ, Tomáš. GLOBALIZATION INFLUENCES IN CZECH WINE PRODUCTION # PROJEVY GLOBALIZACE V ODVĚTVÍ VINAŘSTVÍ V ČR ŽUFAN, Pavel, PYŠNÝ, Tomáš Abstract Paper focuses on the Czech wine production industry and it analyzes

More information

Assessment of Management Systems of Wineries in Armenia

Assessment of Management Systems of Wineries in Armenia International Wine Conference "Global Trends and Best Practices in the Wine World: Implications and Recommendations for Armenia" November 24, 2017 Assessment of Management Systems of Wineries in Armenia

More information

Reaction to the coffee crisis at the beginning of last decade

Reaction to the coffee crisis at the beginning of last decade 2000-2010 AND BEYOND: A PATH TO SUSTAINABILITY IN THE COFFEE SECTOR Andrea Illy Guatemala City Feb 28, 2010 Reaction to the coffee crisis at the beginning of last decade In order to resist the possible

More information

ANALYSES AND GEOVISUALIZATION OF PHENOPHASES

ANALYSES AND GEOVISUALIZATION OF PHENOPHASES ANALYSES AND GEOVISUALIZATION OF PHENOPHASES Alena VONDRÁKOVÁ 1, Aleš VÁVRA 2, Vít VOŽENÍLEK 3, Lenka HÁJKOVÁ 4 1 Katedra geoinformatiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci, alena.vondrakova@upol.cz

More information

Publikačná a grantová uspešnosť za rok suma grantových prostriedkov z agentúry APVV v roku Eur

Publikačná a grantová uspešnosť za rok suma grantových prostriedkov z agentúry APVV v roku Eur Publikačná a grantová uspešnosť za rok 2012 Počet výskumných pracovníkov v roku 2012: 0 Grantová úspešnosť v roku 2012 - suma grantových prostriedkov z agentúry APVV v roku 2010 0 Eur - suma grantových

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Pedagogická fakulta [PFA]

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Pedagogická fakulta [PFA] Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Pedagogická fakulta [PFA] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet záznamov:

More information

Smart Specialisation Strategy for REMTh: setting priorities

Smart Specialisation Strategy for REMTh: setting priorities JOINT RESEARCH CENTRE Smart Specialisation Strategy for REMTh: setting priorities Michalis METAXAS Innovatia Systems What is Smart Specialisation? = fact based: all assets + capabilities + bottlenecks

More information

Fairtrade Policy. Version 2.0

Fairtrade Policy. Version 2.0 Fairtrade Policy Version 2.0 Contents 1.0 Introduction... 2 2.0 Purpose... 2 3.0 Scope... 2 4.0 Policy... 2 5.0 Monitoring and Review... 3 6.0 Links to other policies / procedures... 4 7.0 Resource Implications...

More information

Redefining Wine Tourism Strategy: Indispensable Ideas 17 Concepts and Proposals

Redefining Wine Tourism Strategy: Indispensable Ideas 17 Concepts and Proposals Wine Tourism Association of Spain III UNWTO Global Conference on Wine Tourism 6-7 September 2018 Chisinau, Moldova Redefining Wine Tourism Strategy: Indispensable Ideas 17 Concepts and Proposals Prof.

More information

Supporting Development of Business Networks and Clusters in Georgia. GIZ SME Development and DCFTA in Georgia Project

Supporting Development of Business Networks and Clusters in Georgia. GIZ SME Development and DCFTA in Georgia Project Supporting Development of Business Networks and Clusters in Georgia GIZ SME Development and DCFTA in Georgia Project 24.10.2016 Project Overview Overall Context EU4BUsiness Framework EU action Support

More information

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2012 Filozofická fakulta [FIF]

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2012 Filozofická fakulta [FIF] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA, AAB, ABA, ABB, ABC, ABD) Počet záznamov: 23 AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách (7) AAB Vedecké monografie vydané

More information

Starbucks BRAZIL. Presentation Outline

Starbucks BRAZIL. Presentation Outline Starbucks BRAZIL Prepared by: Aminata Ouattara Daniele Albagli Melissa Butz Matvey Kostromichev Presentation Outline Introduction Mission & Objectives PESTEL Analysis PORTER Analysis SWOT Analysis Capabilities

More information

Sustainable Coffee Economy

Sustainable Coffee Economy Seeking a Balance Sustainable Coffee Economy Brazilian initiatives and experience Environmental Sustainability Respecting the limits of capacity Economic Sustainability support of ecosystems Rational and

More information

IMPACT OF PRICING POLICY ON DOMESTIC PRICES OF SUGAR IN INDIA

IMPACT OF PRICING POLICY ON DOMESTIC PRICES OF SUGAR IN INDIA RESEARCH ARTICLE IMPACT OF PRICING POLICY ON DOMESTIC PRICES OF SUGAR IN INDIA Kavita*, R.K. Grover, Sunita and Raj Kumar Department of Agricultural Economics, CCSHAU, Hisar-125004, Haryana Email: kavitayadav230@gmail.com

More information

ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS

ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS Volume LX 10 Number 7 2012 EVALUATION OF VINICULTURE AND VITICULTURE IN THE CZECH REPUBLIC FROM THE PERSPECTIVE OF INDUSTRY AND PREDICTION

More information

The effect of varieties and degree of ripeness to vitamin C

The effect of varieties and degree of ripeness to vitamin C DOI:.1515/ahr-17- Acta Horticulturae et Regiotecturae 2/17 Acta Horticulturae et Regiotecturae 2 Nitra, Slovaca Universitas Agriculturae Nitriae, 17, pp. 44 4 The effect of varieties and degree of ripeness

More information

Univerzita Komenského v Bratislave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Fakulta telesnej výchovy a športu UK [TV]

Univerzita Komenského v Bratislave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Fakulta telesnej výchovy a športu UK [TV] Univerzita Komenského v Bratislave Prehľad publikačnej činnosti za rok 2007 Fakulta telesnej výchovy a športu UK [TV] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet

More information

CGSS Journal of Arid Land Resources and Environment Jan Aizen C916

CGSS Journal of Arid Land Resources and Environment Jan Aizen C916 32 1 Vol. 32 No. 1 2018 1 Journal of Arid Land Resources and Environment Jan. 2018 1003-7578 2018 01-043 - 07 doi 10. 13448 /j. cnki. jalre. 2018. 007 * CGSS 2013 1 2 1. 200030 2. 200030 2013 C916 A 1

More information

CHAPTER I BACKGROUND

CHAPTER I BACKGROUND CHAPTER I BACKGROUND 1.1. Problem Definition Indonesia is one of the developing countries that already officially open its economy market into global. This could be seen as a challenge for Indonesian local

More information

Fairtrade. What it has to offer and how we can use it

Fairtrade. What it has to offer and how we can use it Fairtrade What it has to offer and how we can use it Alternative approach to conventional trade that provides social and economic development opportunities and benefits to: Producers, Suppliers & Consumers

More information

Pasta Market in Italy to Market Size, Development, and Forecasts

Pasta Market in Italy to Market Size, Development, and Forecasts Pasta Market in Italy to 2019 - Market Size, Development, and Forecasts Published: 6/2015 Global Research & Data Services Table of Contents List of Tables Table 1 Demand for pasta in Italy, 2008-2014 (US

More information

PROJECT FOR PRODUCTION DIVERSIFICATION OF MARGINAL COFFEE AREAS IN THE STATE OF VERACRUZ, MEXICO

PROJECT FOR PRODUCTION DIVERSIFICATION OF MARGINAL COFFEE AREAS IN THE STATE OF VERACRUZ, MEXICO Contents PROJECT FOR PRODUCTION DIVERSIFICATION OF MARGINAL COFFEE AREAS IN THE STATE OF VERACRUZ, MEXICO Presented by: Marco Miguel Muñoz, MCJ Chairman of the Veracruz Agriculture Trade Commission and:

More information

Foodservice EUROPE. 10 countries analyzed: AUSTRIA BELGIUM FRANCE GERMANY ITALY NETHERLANDS PORTUGAL SPAIN SWITZERLAND UK

Foodservice EUROPE. 10 countries analyzed: AUSTRIA BELGIUM FRANCE GERMANY ITALY NETHERLANDS PORTUGAL SPAIN SWITZERLAND UK Foodservice EUROPE MARKET INSIGHTS & CHALLENGES 2015 2016 2017 2020 Innovative European Foodservice Experts 18, avenue Marcel Anthonioz BP 28 01220 Divonne-les-Bains - France 10 countries analyzed: AUSTRIA

More information

RESOLUTION OIV-ECO

RESOLUTION OIV-ECO RESOLUTION OIV-ECO 563-2016 TRAINING PROGRAMS FOR OENOLOGISTS THE GENERAL ASSEMBLY, based on the work of the FORMAT Expert Group, CONSIDERING the resolution OIV-ECO 492-2013 providing the definition of

More information

Union Authorisation. Gosia Oledzka. A.I.S.E. Bratislava May Scientific and Technical Affairs Manager

Union Authorisation. Gosia Oledzka. A.I.S.E. Bratislava May Scientific and Technical Affairs Manager Union Authorisation Gosia Oledzka Scientific and Technical Affairs Manager A.I.S.E. Bratislava 22-23 May 2014 A.I.S.E., the international Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products, the

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 [FSV] Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva [FSV]

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 [FSV] Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva [FSV] Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok [FSV] Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva [FSV] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA,

More information

CALIFORNIA COMMUNITY COLLEGE - CULINARY

CALIFORNIA COMMUNITY COLLEGE - CULINARY CALIFORNIA COMMUNITY COLLEGE - CULINARY Award Page AWARD 1 & 2: ADVANCED CULINARY ARTS (ASSOCIATE OF SCIENCE & CERTIFICATE OF ACHIEVEMENT)...1 JOBS... 1 AWARD 1 & 2: ADVANCED CULINARY ARTS (ASSOCIATE OF

More information

Chef de Partie Apprenticeship Standard

Chef de Partie Apprenticeship Standard Chef de Partie Apprenticeship Standard NCFE Level 3 Certificate In Hospitality and Catering Principles (Professional Cookery) (601/7915/6) NCFE Level 3 NVQ Diploma in Professional Cookery (601/8005/5)

More information

CENTRAL OTAGO WINEGROWERS ASSOCIATION (INC.)

CENTRAL OTAGO WINEGROWERS ASSOCIATION (INC.) CENTRAL OTAGO WINEGROWERS ASSOCIATION (INC.) Executive Officer: Natalie Wilson President: James Dicey Central Otago Winegrowers Assn E: james@grapevision.co.nz P.O. Box 155 Ph. 027 445 0602 Cromwell, Central

More information

Work Sample (Minimum) for 10-K Integration Assignment MAN and for suppliers of raw materials and services that the Company relies on.

Work Sample (Minimum) for 10-K Integration Assignment MAN and for suppliers of raw materials and services that the Company relies on. Work Sample (Minimum) for 10-K Integration Assignment MAN 4720 Employee Name: Your name goes here Company: Starbucks Date of Your Report: Date of 10-K: PESTEL 1. Political: Pg. 5 The Company supports the

More information

Fairfield Public Schools Family Consumer Sciences Curriculum Food Service 30

Fairfield Public Schools Family Consumer Sciences Curriculum Food Service 30 Fairfield Public Schools Family Consumer Sciences Curriculum Food Service 30 Food Service 30 BOE Approved 05/09/2017 1 Food Service 30 Food Service 30 Students will continue to participate in the school

More information

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQS)

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQS) FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQS) Table of Contents CAS FAQ... 4 1.1... CAS FAQ 4 2 1.1.1 What is Coffee Assurance Services (CAS)? 4 1.1.2 What is the vision of Coffee Assurance Services? 4 1.1.3 What

More information

Univerzita Konštantína Filozofa Prehľad publikačnej činnosti za rok 2009 Fakulta prírodných vied [FPV]

Univerzita Konštantína Filozofa Prehľad publikačnej činnosti za rok 2009 Fakulta prírodných vied [FPV] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB) Počet záznamov: 15 AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách (1) AAB Vedecké monografie vydané v domácich

More information

EUREKA project 5885! SQAH /Czech-English cooperation /

EUREKA project 5885! SQAH /Czech-English cooperation / EUREKA project 5885! SQAH /Czech-English cooperation 2011-2014/ Development of sustainable quality aroma dwarf hops in both the CR and the U.K. to supply brewing worldwide Vyšlechtění jemných aromatických

More information

A Comparison of X, Y, and Boomer Generation Wine Consumers in California

A Comparison of X, Y, and Boomer Generation Wine Consumers in California A Comparison of,, and Boomer Generation Wine Consumers in California Marianne McGarry Wolf, Scott Carpenter, and Eivis Qenani-Petrela This research shows that the wine market in the California is segmented

More information

POSITION DESCRIPTION. DATE OF VERSION: January Position Summary:

POSITION DESCRIPTION. DATE OF VERSION: January Position Summary: POSITION DESCRIPTION POSITION TITLE: DEPARTMENT: REPORTING TO: Graduate / Wine Ambassador Global Marketing Graduate Manager LOCATION: Various PR JOB BAND: Local Banding F DATE OF VERSION: January 2018

More information

Oregon Wine Industry Sustainable Showcase. Gregory V. Jones

Oregon Wine Industry Sustainable Showcase. Gregory V. Jones Oregon Wine Industry Sustainable Showcase Gregory V. Jones Panel Framework Oregon wineries and vineyards are implementing innovative sustainability and environmental practices across the entire system

More information

VÝBEROVÁ BIBLIOGRAFIA LITERATÚRY K RPOBLEMATIKE SPRÁVNE SÚDNICTVO

VÝBEROVÁ BIBLIOGRAFIA LITERATÚRY K RPOBLEMATIKE SPRÁVNE SÚDNICTVO VÝBEROVÁ BIBLIOGRAFIA LITERATÚRY K RPOBLEMATIKE SPRÁVNE SÚDNICTVO 1. Knihy 1.1. Knižná literatúra vo fonde Knižnice Justičnej akadémie SR 1.2. Knižná literatúra vo fonde iných knižníc 2. Časopisecké články

More information

The aim of the thesis is to determine the economic efficiency of production factors utilization in S.C. AGROINDUSTRIALA BUCIUM S.A.

The aim of the thesis is to determine the economic efficiency of production factors utilization in S.C. AGROINDUSTRIALA BUCIUM S.A. The aim of the thesis is to determine the economic efficiency of production factors utilization in S.C. AGROINDUSTRIALA BUCIUM S.A. The research objectives are: to study the history and importance of grape

More information

Restaurant Management

Restaurant Management The program prepares students for careers in the foodservice industry. Restaurants, hotels, clubs, colleges, retirement homes, hospitals, and industrial food service are but a few of the areas of employment

More information

External Trade And Income Distribution (Development Centre Studies) By Francois Bourguignon;Christian Morrisson READ ONLINE

External Trade And Income Distribution (Development Centre Studies) By Francois Bourguignon;Christian Morrisson READ ONLINE External Trade And Income Distribution (Development Centre Studies) By Francois Bourguignon;Christian Morrisson READ ONLINE If you are looking for a book External Trade and Income Distribution (Development

More information

7 th Annual Conference AAWE, Stellenbosch, Jun 2013

7 th Annual Conference AAWE, Stellenbosch, Jun 2013 The Impact of the Legal System and Incomplete Contracts on Grape Sourcing Strategies: A Comparative Analysis of the South African and New Zealand Wine Industries * Corresponding Author Monnane, M. Monnane,

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB, ABC, ABD) Pocet záznamov: 126 AAA Vedecké

More information

Unilever and tea sustainability. The World of Tea

Unilever and tea sustainability. The World of Tea Unilever and tea sustainability Michiel Leijnse, Global Brand Development Manager Lipton This presentation may contain forward-looking statements, including 'forward-looking statements' within the meaning

More information

2. The procedures provide that the Council shall review the list of candidates selected by the Pre-Selection Committee.

2. The procedures provide that the Council shall review the list of candidates selected by the Pre-Selection Committee. ICC 119-6 1 March 2017 Original: English/Spanish E International Coffee Council 119 th Session 13 17 March 2017 London, United Kingdom Nomination for the post of Executive Director Mr Eduardo Montauban

More information

The Secret to Sustainability of the Global Tea Industry

The Secret to Sustainability of the Global Tea Industry The Secret to Sustainability of the Global Tea Industry Presented by Joe Simrany, President, Tea Association of the USA, Inc. FAO Meeting New Delhi, India May 12-14, 2010 Secret to Sustainability Background

More information

Sustainability Initiatives in Other Tropical Commodities Dr. Jean-Marc Anga Director, Economics and Statistics Division

Sustainability Initiatives in Other Tropical Commodities Dr. Jean-Marc Anga Director, Economics and Statistics Division 0 International Cocoa Organization Sustainability Initiatives in Other Tropical Commodities Dr. Jean-Marc Anga Director, Economics and Statistics Division 1 Sustainable Development 1983: Brundtland Commission

More information

Integrated Service Industry I : Accommodation and Food Service Activities

Integrated Service Industry I : Accommodation and Food Service Activities Integrated Service Industry I : Accommodation and Food Service I. Top reasons to invest in the Accommodation and Food Service in Taiwan 1. Most service providers in Taiwan are small to medium enterprises.

More information

Food and beverage services statistics - NACE Rev. 2

Food and beverage services statistics - NACE Rev. 2 Food and beverage services statistics - NACE Rev. 2 Statistics Explained Data extracted in October 2015. Most recent data: Further Eurostat information, Main tables and Database. This article presents

More information

Global Takeaway Food Delivery Market: Trends & Opportunities (2015 Edition) January 2016

Global Takeaway Food Delivery Market: Trends & Opportunities (2015 Edition) January 2016 Global Takeaway Food Delivery Market: Trends & Opportunities (2015 Edition) January 2016 Global Takeaway Food Delivery Market Report Scope of the Report The report titled Global Takeaway Food Delivery

More information

2016 AGU Fall Meeting Scientific Program Public Affairs

2016 AGU Fall Meeting Scientific Program Public Affairs 2016 AGU Fall Meeting Scientific Program Topic Number Session CoSponsors CoOrganized Date StartTime EndTime Room Property PA11A Arctic Science Knowledge Transfer: Improving Decision Making for a Sustainable

More information

Markus J. Prutsch Workshop at the Ludwig Boltzmann Institute for Neo-Latin Studies Innsbruck, 9 November 2012

Markus J. Prutsch Workshop at the Ludwig Boltzmann Institute for Neo-Latin Studies Innsbruck, 9 November 2012 Markus J. Prutsch Workshop at the Ludwig Boltzmann Institute for Neo-Latin Studies Innsbruck, 9 November 2012 09/11/2012 Workshop Ludwig Boltzmann Institute for Neo-Latin Studies 1 Structure of Presentation

More information

POSITION DESCRIPTION. DATE OF VERSION: August Position Summary:

POSITION DESCRIPTION. DATE OF VERSION: August Position Summary: POSITION DESCRIPTION POSITION TITLE: DEPARTMENT: REPORTING TO: Wine Ambassador Global Marketing Graduate Manager LOCATION: Various PR JOB BAND: Local Banding F DATE OF VERSION: August 2016 Position Summary:

More information

ED 2131/12. 1 May 2012 Original: English

ED 2131/12. 1 May 2012 Original: English ED 2131/12 1 May 2012 Original: English Draft terms of reference for a seminar on the economic, social and environmental impact of certification on the coffee supply chain 1. The Executive Director presents

More information

Expressions of Interest:

Expressions of Interest: Expressions of Interest: Independent Industry Membership of the National Wine and Grape Industry Centre (NWGIC) Board Expressions of interest are invited for membership of the National Wine and Grape Industry

More information

Running head: CASE STUDY 1

Running head: CASE STUDY 1 Running head: CASE STUDY 1 Case Study: Starbucks Structure Student s Name Institution CASE STUDY 2 Case Study: Starbucks Structure Starbucks case study includes the job description and job specification

More information

Ljubljana 1000, Slovenia Sex M Date of birth 20/05/1985 Nationality SI

Ljubljana 1000, Slovenia Sex M Date of birth 20/05/1985 Nationality SI PERSONAL INFORMATION Pravomir Kosjančuk Ljubljana 1000, Slovenia +386 70 602 001 pravomir.kosjancuk@gmail.com Skype: pravomirko Sex M Date of birth 20/05/1985 Nationality SI JOB WORK EXPERIENCE 2013 Assistant

More information

Grupo Terruño Nayarita; Giving Vertical Perspective To Supply Chain Integration

Grupo Terruño Nayarita; Giving Vertical Perspective To Supply Chain Integration Grupo Terruño Nayarita; Giving Vertical Perspective To Supply Chain Integration Providing Consistent Quality, Socially and Environmentally Responsible, Internet Traceable Coffee From Mexico James Kosalos

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2010

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2010 Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2010 Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB, ABC, ABD) Pocet záznamov: 153 AAA Vedecké

More information

WS Atkins plc (ATK) - Financial and Strategic SWOT Analysis Review

WS Atkins plc (ATK) - Financial and Strategic SWOT Analysis Review WS Atkins plc (ATK) - Financial and Strategic SWOT Analysis Review WS Atkins plc (ATK) - Financial and Strategic SWOT Analysis Review Sector Publishing Intelligence Limited (SPi) has been marketing business

More information

Grupo Terruño Nayarita; Giving Vertical Perspective To Supply Chain Integration

Grupo Terruño Nayarita; Giving Vertical Perspective To Supply Chain Integration Grupo Terruño Nayarita; Giving Vertical Perspective To Supply Chain Integration Delivering Consistent Quality, Socially and Environmentally Responsible, Internet Traceable Coffee From Mexico James Kosalos

More information

1) What proportion of the districts has written policies regarding vending or a la carte foods?

1) What proportion of the districts has written policies regarding vending or a la carte foods? Rhode Island School Nutrition Environment Evaluation: Vending and a La Carte Food Policies Rhode Island Department of Education ETR Associates - Education Training Research Executive Summary Since 2001,

More information

Perspective of the Labor Market for security guards in Israel in time of terror attacks

Perspective of the Labor Market for security guards in Israel in time of terror attacks Perspective of the Labor Market for security guards in Israel in time of terror attacks 2000-2004 By Alona Shemesh Central Bureau of Statistics, Israel March 2013, Brussels Number of terror attacks Number

More information

Réseau Vinicole Européen R&D d'excellence

Réseau Vinicole Européen R&D d'excellence Réseau Vinicole Européen R&D d'excellence Lien de la Vigne / Vinelink 1 Paris, 09th March 2012 R&D is strategic for the sustainable competitiveness of the EU wine sector However R&D focus and investment

More information

Coffee Eco-labeling: Profit, Prosperity, & Healthy Nature? Brian Crespi Andre Goncalves Janani Kannan Alexey Kudryavtsev Jessica Stern

Coffee Eco-labeling: Profit, Prosperity, & Healthy Nature? Brian Crespi Andre Goncalves Janani Kannan Alexey Kudryavtsev Jessica Stern Coffee Eco-labeling: Profit, Prosperity, & Healthy Nature? Brian Crespi Andre Goncalves Janani Kannan Alexey Kudryavtsev Jessica Stern Presentation Outline I. Introduction II. III. IV. Question at hand

More information

Riverland and Mallee - Primary Producers Business Centre

Riverland and Mallee - Primary Producers Business Centre Riverland and Mallee - Primary Producers Business Centre A discussion with Minister Simon Crean Thursday 2nd February 2012 Loxton 91 Alamein Avenue 1 Welcome Minister Simon Crean Minister for Regional

More information

ICC October 2012 Original: English. Plan for Promotion and Market Development

ICC October 2012 Original: English. Plan for Promotion and Market Development ICC 109 13 12 October 2012 Original: English E International Coffee Council 109 th Session 24 28 September 2012 London, United Kingdom Plan for Promotion and Market Development Background This document

More information

HERZLIA MIDDLE SCHOOL

HERZLIA MIDDLE SCHOOL NAME TEACHER S COMMENT TEACHER CLASS PARENT S COMMENT MARK PERCENTAGE PARENT S SIGNATURE HERZLIA MIDDLE SCHOOL GRADE 7 ECONOMIC & MANAGEMENT SCIENCES 27 AUGUST 2015 TIME: 50 minutes MARKS: 70 o This paper

More information

Angela Mariani. University of Naples Parthenope

Angela Mariani. University of Naples Parthenope Angela Mariani University of Naples Parthenope Workshop Mediterranean products in the global market Section 6: The global market for wine: issues and prospects p 17 June 2008 BRIEF COMMENTS ON THE FOLLOWING

More information

Academic Year 2014/2015 Assessment Report. Bachelor of Science in Viticulture, Department of Viticulture and Enology

Academic Year 2014/2015 Assessment Report. Bachelor of Science in Viticulture, Department of Viticulture and Enology Academic Year 2014/2015 Assessment Report Bachelor of Science in Viticulture, Department of Viticulture and Enology Due to changes in faculty assignments, there was no SOAP coordinator for the Department

More information

China Sugar Market Review & Outlook

China Sugar Market Review & Outlook China Sugar Market Review & Outlook 2010 2011 Published: December 2010 77 Pages - PDF format - 1595 Order online at: http://www.drinksector.com/basket.asp?idreport=131&basketaction=auto Table of contents

More information

Farma - Srečko Trbižan. 1. úvod. 2. Profil promotéra

Farma - Srečko Trbižan. 1. úvod. 2. Profil promotéra Farma - Srečko Trbižan 1. úvod Farma sa nachádza v tradičnom vinárskom regióne na západe Slovinska nad údolím Vipava v blízkosti mesta Ajdovščina. Údolie je charakterizované stredomorským klimatickým vplyvom,

More information

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 [PFA] Pedagogická fakulta [PFA]

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 [PFA] Pedagogická fakulta [PFA] Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Prehlad publikacnej cinnosti za rok 2011 [PFA] Pedagogická fakulta [PFA] Skupina A1 - Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie (AAA,AAB, ABA, ABB, ABC, ABD)

More information

FALL 2015 COURSE SYLLABUS

FALL 2015 COURSE SYLLABUS TEXAS TECH UNIVERSITY WINE TOURISM FALL 2015 COURSE SYLLABUS Department of Hospitality and Retail Management Box 41240 Texas Tech University Lubbock, Texas Tel: +1 806 742 3068 http://www.depts.ttu.edu/hs/hrm/

More information

International Society for Horticultural Science, the XII International Conference on Grape Breeding and Genetics

International Society for Horticultural Science, the XII International Conference on Grape Breeding and Genetics International Society for Horticultural Science, the XII International Conference on Grape Breeding and Genetics Breeding, consumers and market issues; main evolutions in the vine and wine industry Bordeaux,

More information

THE ROMANIAN EXTERNAL TRADE IN SUGAR AND CONFECTIONERY PRODUCTS

THE ROMANIAN EXTERNAL TRADE IN SUGAR AND CONFECTIONERY PRODUCTS AgroLife Scientific Journal - Volume 1, 2012 CD-ROM ISSN 2285-5726; ISSN-L 2285-5718 THE ROMANIAN EXTERNAL TRADE IN SUGAR AND CONFECTIONERY PRODUCTS Toma Adrian DINU 1, Georgiana Armenia ARGHIROIU 1, Elena

More information

EXECUTIVE SUMMARY OVERALL, WE FOUND THAT:

EXECUTIVE SUMMARY OVERALL, WE FOUND THAT: THE ECONOMIC IMPACT OF CRAFT BREWERIES IN LOS ANGELES LA s craft brewing industry generates short-term economic impacts through large capital investments, equipment purchases, and the construction of new

More information

ONLINE APPENDIX APPENDIX A. DESCRIPTION OF U.S. NON-FARM PRIVATE SECTORS AND INDUSTRIES

ONLINE APPENDIX APPENDIX A. DESCRIPTION OF U.S. NON-FARM PRIVATE SECTORS AND INDUSTRIES ONLINE APPENDIX APPENDIX A. DESCRIPTION OF U.S. NON-FARM PRIVATE SECTORS AND INDUSTRIES 1997 NAICS Code Sector and Industry Title IT Intensity 1 IT Intensity 2 11 Agriculture, forestry, fishing, and hunting

More information

COUNTRY PLAN 2017: TANZANIA

COUNTRY PLAN 2017: TANZANIA COUNTRY PLAN 2017: TANZANIA COUNTRY PLAN 2017: TANZANIA VISION2020 PRIORITIES AND NATIONAL STRATEGY PRIORITIES Vision2020 SDG s No poverty Quality education Gender equality Decent work Responsible Production

More information

Coffee development projects: Addressing new challenges. Dr. Denis Seudieu Chief Economist - ICO

Coffee development projects: Addressing new challenges. Dr. Denis Seudieu Chief Economist - ICO Coffee development projects: Addressing new challenges Dr. Denis Seudieu Chief Economist - ICO Funding coffee development projects Ø Projects area is one of the main activities of the organization; Ø ICO

More information

Modern Technology Of Milk Processing & Dairy Products (4th Edition)

Modern Technology Of Milk Processing & Dairy Products (4th Edition) Modern Technology Of Milk Processing & Dairy Products (4th Edition) Author: NIIR Board Format: Paperback ISBN: 9788190568579 Code: NI9 Pages: 550 Price: Rs. 1,475.00 US$ 150.00 Publisher: NIIR PROJECT

More information