POSLOVNI UZLET GRADA PREGRADE. 19. rujna 2014.

Size: px
Start display at page:

Download "POSLOVNI UZLET GRADA PREGRADE. 19. rujna 2014."

Transcription

1 POSLOVNI UZLET GRADA PREGRADE 19. rujna Edukacije za male i srednje poduzetnike i obrtnike Gradska vijećnica, u. Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada Internet stranica u današnjem poslovanju i izgradnja web prisutnosti powered by Styria Hrvatska - medijski servisi d.o.o. Prisutnost na internetu danas je važnija nego ikada prije. Na predavanju ćete saznati kako planirati izradu web stranice. Kako iskoristiti dostupne alate za analizu potencijala postojećeg ili novog segmenta Vašeg poslovanja? Koje besplatne servise integrirati kako bi povećali internet prisutnost na internetu? SEO, SEM, konverzije, responzivan dizajn pojmovi s kojima ćete se susreti prilikom izrade internet stranice Kako planirati izradu web stranice i anlizirati tržište pomoću besplatnih alata? Organizacija prodaje na internetu i što je za to potrebno Promocija internet stranice i izgradnja web prisutnosti Analitika i ključni indikatori uspjeha O predavaču: Dragan Jeličić, Styria Hrvatska - medijski servisi d.o.o. SEO/SEM specijalist za tražilice. U slobodno vrijeme vjerno proučava Google Specijalist za Search Engine Optimizaciju i platformu i skupnja certifikate iz područja analitike i Search Engine Marketing. Više od 10 godina oglašavanja. iskustva u razvoju web stranica. Fokusiran na web arhitekturu, online oglašavanjei optimizaciju

2 Oglašavanje na Googleu powered by 24sata d.o.o. Uz Google Adwords Search i Display oglašavanje dođite brže i jednostavnije do potencijalnih kupaca ili klijenata. Vođenje kampanje oglašavanja nije jednostavno, a kako bi izbjegli gubitak vremena i propuštene prilike potrebno je ovladati znanjem vođenja Google kampanja. Primjer najučinkovitijeg oblika oglašavanja na internetu Kako pozicionirati vaš web na rezultatima pretraživanja za vama najvažnije ključne riječi? Internet kao novi medij oglašavanja Prednosti Google Adwords oglašavanja spram ostalih platformi Analiza slučaja: Povećanje novih posjetitelja Analiza slučaja: Povećanje konverzija O predavačici: Željka Omeragić, 24sata d.o.o. Specijalist Prodaje, SEO/SEM/SMM Video oglašavanje, viralni marketing, direktna prodaja i Radi u digitalnom okruženju pet godina. poslovni razvoj. Danas radi u Styriji i odgovorna je za većinu Certificirani je Google AdWords i Google Analytics stručnjak.njezina specijalnost su: SEO, kućnih portala: 24sata.hr, vecernji.hr, poslovni.hr, budi.in, zdravakrava.hr, gastro.hr i klokanica.hr. SEO, SEM, SMM, Ecommerce, Web analytics,

3 Organizacija call centra i prodajnih timova: Kako povećati efektivnost call centra i prodavača? powered by Styria Hrvatska - medijski servisi d.o.o. Definiranje i postavljanje ciljeva Organizacija call centra/prodajnih timova Edukacija Motivacija Analiza korisnika/kupaca Kako maksimalno iskoristiti analizu korisnika/kupaca za poslovanje? Kako pridobiti nove kupce, a kako zadržati one postojeće? Customer service O predavačici: Ana Jezidžić, Styria Hrvatska - medijski servisi d.o.o. Voditeljica projekata Ana Jezidžić svoje radno iskustvo započela je u jednoj od najvećih tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi u direktnoj prodaji - Studio Moderni. Call centar je bio njen početak, gdje je od agenta za prodaju napredovala do mjesta supervizora i gdje je bila dio i inbound i telemarketing organizacije. Kako je poželjela proširiti svoje znanje, otišla je na poziciju asistenta u jednom od prodajnih kanala, te je 8 mjeseci poslije preuzela ulogu voditelja lojalnog programa. 7 godina nakon postala je dijelom najveće medijske kuće u Hrvatskoj - Styrije. U Styriji je trenutno na poziciji voditelja projekata gdje ima priliku primijeniti sva do sada stečena znanja, te naučiti i nešto sasvim novo.

4 Pričam ti priču na društvenim mrežama powered by 24sata d.o.o. Digitalni marketing nabolje rezultate daje kada se oko proizvoda napravi priča. Društvene mreže kanal su preko kojeg ju možete učinkovito prenijeti velikom broju ljudi i ostvariti konkretan rast u poslovanju. Na radionici ćemo proći sve potrebne korake kako bi vi ispričali svoju. Facebook i Twitter - kako pokrenuti vlastite stranice Alati koji olakšavaju njihovim upravljanjem i pomažu u efikasnijem organiziranju vremena Pravilno komuniciranje i reagiranje u kriznim situacijama Kako se zabaviti s fanovima? Najbolji i najlošiji primjeri iz prakse O predavaču: Bojan Rodik, 24sata d.o.o. Community Manager Bojan Rodik član je tima 24sata od početka izlaženja novina. U ovih devet godina radio je kao novinar online i tiskanog izdanja te bio urednik rubrike čitatelja reportera, da bi prije tri godine prešao u odjel digitalnog marketinga. U njemu radi kao community manager i vodi tim zadužen za nastup na društvenim mrežama. Osmislio je i realizirao nekoliko Facebook aplikacija, kako za 24sata, tako i za partnerske portale. Uz to, bavi se i zajednicom registriranih korisnika na portalu te newsletter marketingom. O ostvarenim rezultatima najviše govori činjenica da je za digitalne aktivnosti iz navedenih područja tim 24sata u proteklih godinu dana dobio i dva međunarodna priznanja.

5 Idealno transportno logističko rješenje powered by Gebrüder Weiss d.o.o. Hrvatska Kreiranje i provedba individualnog logističkog rješenja Transportni sustavi Vrste prijevoza s detaljima i prednostima svakog pojedinog Uvjeti isporuke Incoterms Definicija, tko određuje i koji su najčešće korišteni Logističke usluge Outsourcing Prednosti outsourcinga, najčešće korištene usluge prilikom outsourcinaga, na što obratiti pažnju prilikom odabira logističara Logistička rješenja Primjeri Primjeri iz prakse logističkih rješenja u prijevozu i skladišnom poslovanju O predavačici: Alma Suhić, Gebrüder Weiss d.o.o. Hrvatska Prokurist Svoju karijeru počela je u Špediciji Welz kao pripravnik u knjigovodstvu. Nakon stečenog iskustva svoj rad nastavila je godine u Gebrüder Weissu na raznim mjestima od knjigovodstva do voditelja internacionalnih prijevoza. Od godine voditelj je marketinga & prodaje te prokurist.

6 Mogućnosti financiranja ruralnog turizma iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) powered by HGK O predavačici: Božica Marković, HGK Direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Jeftinije, sigurnije i dostupnije - Cloud usluge za vaše poslovanje powered by Hrvatski Telekom Što je uopće (taj) Cloud? Kako korištenjem Clouda smanjiti troškove poslovanja? Zašto je za vaše poslovne podatke Cloud sigurniji od tradicionalnih informatičkih rješenja? Što znači dostupnost Cloud usluga za moj posao i koje koristi imam od toga? O predavaču: Krešimir Jusup, Hrvatski Telekom Savjetnik za prodaju poslovnim korisnicima u Hrvatskom Telekomu pokušat će vam u predviđenom vremenu pojasniti i upoznati vas sa cloud tehnologijom. Kvalificirani trener i specijalist za prodaju i efikasnost koji tijekom svog dugogodišnjeg rada u Hrvatskom Telekomu ima veliko iskustvo rada upravo sa poslovnim korisnicima i konstantno pomaže njihovoj edukaciji kako bi unaprijedili posao.

7 Instrumenti poticanja malog i srednjeg poduzetništva powered by HAMAG BICRO Predstavljanje instrumenata za financiranje projekata sufinanciranih iz EU fondova O predavačici: HAMAG BICRO Kako učinkovito komunicirati s gostima powered by ZARA Sudionicima će se predstaviti vještine učinkovitog komuniciranja telefonom i elektronskom poštom. Radionica se preporuča svima koji se bave agroturizmom već duže vrijeme pa i onima koji planiraju razvoj ove djelatnosti. O predavačici: Vesna Čuček, ZARA, KGZS-Zavod CE Vesna Čuček već 25 godina radi u poljoprivredno savjetodavnoj službi Slovenije. Više od 10 godina vodi savjetodavnu službu na Zavodu za poljoprivredu i šumarstvo Slovenije, koji pokriva područje 50 općina u Savinjskoj i Koroškoj regiji. 15 godina je radila kao specijalist na razvoju i izvođenju različitih razvojnih projekata za ruralno područje i turizam na seoskim domaćinstvima, koji su bili financiran iz nacionalnih i europskih fondova. Provodi brojne radionice za osobe koje se bave ruralnim turizmom u Sloveniji pa i u drugim zemljama. Redovito predstavlja ponudu turizma na seoskim domaćinstvima u Sloveniji na međunarodnim radionicama, kongresima i studijskim turama za stručnjake iz inozemstva.

8 Kako koristiti e-alate za procjenu svojega poslovanja i poboljšanje konkurentnosti powered by ZARA Kako učiniti svoje poslovanje konkurentnim i profitabilnim? Što je radna kultura? Zašto je metodologija Investors in People učinkovita i daje rezultate? Kako maksimalno iskoristiti potencijal svojih zaposlenika? Što su e-alati i zašto ih koristiti kod procjene svojega poslovanja? Demonstracija e-alata: Investors in People Interactive O predavačima: Leszek Jakubowski Voditelj Projektnog tima, Britanski konzultant mr. sc. Monika Begović Projekt menadžer i konzultant Monika Begović ima opsežno i raznoliko iskustvo na domaćoj Leszek Jakubowski karijeru započinje kao direktor i vlasnik grupe od šest tvrtki, te zapošljava više od 150 ljudi. Predsjed- i međunarodnoj razini u upravljanju i koordinaciji projektima, nik je CambsTEC Vijeća za edukacije i poduzeća, predsjednik uključujući i dvanaest godina službe za Ujedinjene narode. Specifična znanja u stvaranju mreže znanstvenika koji su Cambridgeshire gospodarske komore, predsjednik Britanvoljni podijeliti svoje znanje o EU kroz nevladin sektor, kao sko-poljske gospodarske komore. Godine Leszek je bio predsjednica Udruge za informiranje građana o prednostima osobni savjetnik poljskom premijeru. Postao je Fellow ICSA, Europske unije ( ) te je i predsjednica Udruge nakon završetka poslovnih studija i ekonomije na Sveučilištu Investirajmo u ljude. Stručnjak za korištenje aplikacija Sheffield Hallam u Engleskoj. Tijekom proteklih 21 godinu, Investors in People Interactive kroz izgradnju mreže Leszek je radio kao međunarodni konzultant u zemljama u poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj. Magistrica je tranziciji, uključujući Poljsku, Kinu, Bugarsku, Rumunjsku, znanosti međunarodnih odnosa, a radila je i kao novinarka u Armeniju i četiri godine u Hrvatskoj. dnevnim i tjednim novinama.

9 Energetska učinkovitost u proizvodnji powered by REGEA Značaj energetske učinkovitoti i obveze prema hrvatskom i europskom zakonodavstvu Uloga energetske učinkovitosti u zelenom gospodarstvu Europske unije Mogućnosti za građane, poduzetnike i upravu na području KZŽ i RH Primjeri najbolje prakse O predavačima: Julije Domac Ravnatelj agencije, REGEA Ivana Horvat Voditeljica Ureda Agencije za Krapinsko-zagorsku županiju, REGEA Ivana Horvat je diplomirala na Fakultetu Julije Domac je diplomirao, magistrirao te elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarzagrebu na smjeru Elektroenergetika. Do siječnja stva Sveučilišta u Zagrebu, Od do za2011. radila u UNDP-u kao asistent na Vladinom poslen je u Energetskom institutu Hrvoje Požar, projektu Dovesti svoju kuću u red. na položaju zamjenika voditelja Odjela za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost. U dosadašnjem radu bio je U Agenciji vodi izradu akcijskih planova održivog energetskog voditelj Nacionalnog energetskog programa BIOEN, tehnički razvitka gradova (SEAP) za niz hrvatskih gradova, koordinira urednik i nacionalni direktor projekta za FAO, voditelj projeili sudjeluje u izradi programa i planova energetske kata za Međunarodnu energetsku agenciju IEA, nacionalni učinkovitosti, korištenja biogoriva, pripremi obrazovnih koordinator projekata za UNIDO, konzultant na projekatima brošura, koordinira aktivnosti Agencije u Klubu hrvatskih za Svjetsku banku i Vladu Republike Irske. Dobitnik je Godiš- potpisnika Sporazuma gradonačelnika te radi na provedbi nje nagrade Zaklade Hrvoje Požar, Nagrade Biomass Junior više razvojnih i međunarodnih projekata. Award 2004 u povodu 2. Svjetske konferencije o biomasi, Državne nagrade za znanost, Posebne rektorove nagrade i drugih priznanja.

Zagreb, 10/2014. mag. Brigita Lazar Lunder, MBA

Zagreb, 10/2014. mag. Brigita Lazar Lunder, MBA Zagreb, 10/2014 mag. Brigita Lazar Lunder, MBA Referencije 25 godina TOP 1% 2 Svijet i kupci promjenili su se Ono što je nekada djelovalo ne radi više 75 % 57 % 97 % B2B kupovina utjecaju društveni mediji

More information

NAŠICE 2.rujan 2011 Ivo Miljenovic

NAŠICE 2.rujan 2011 Ivo Miljenovic THÖNI NATURGAS Industrijska postrojenja na bioplin za upotrebu u poljoprivredi NAŠICE 2.rujan 2011 Ivo Miljenovic Thöni Industrijska postrojenja d.o.o. Osnovano: 1964 Zaposlenika: 500 (5 proizvodnih pogona)

More information

CO C K T A I L M E N U

CO C K T A I L M E N U COCKTAIL MENU COCKTAIL MENU COCKTAILS M A R A S I TA C A I P I R I S I M A CC A I P I R O S I A Havan Rum 3 yo, Raspberry lime, Brown sugar, Apple liquer, Apple juice, Passoa Havana Rum 3 yo, Lime, Brown

More information

Bactrim sirup doziranje

Bactrim sirup doziranje 23 апр 2016. Doziranje i uputstvo za upotrebu.. Bactrim (sirup i tablete) je antibiotik koji se koristi za lečenje infekcija koje izazivaju bakterije i drugi pluća,. not socialist metformin stinks thyroxine

More information

2018. PROFIL TVRTKE COMBIS

2018. PROFIL TVRTKE COMBIS 2018. PROFIL TVRTKE COMBIS COMBIS je tamo gdje je high-tech. Ne priznajemo vrijeme i lokacijsku udaljenost kao prepreku. Ne postoji limit u našem poslovanju jer se fokusiramo samo na naprednu tehnologiju,

More information

3. međunarodni Stručni skup d PRINT - trendovi u digitalnom tisku. Zagreb, Hotel Dubrovnik

3. međunarodni Stručni skup d PRINT - trendovi u digitalnom tisku. Zagreb, Hotel Dubrovnik 3. međunarodni Stručni skup d PRINT - trendovi u digitalnom tisku Zagreb, 21. 2. 2013. Hotel Dubrovnik Srebrni sponzor: Brončani sponzor: Zahvala Srebrni sponzor Brončani sponzor Uz potporu Stručni skup

More information

EFIKASNOST INTELEKTUALNOG KAPITALA U ISTARSKOM VODOVODU d.o.o. BUZET

EFIKASNOST INTELEKTUALNOG KAPITALA U ISTARSKOM VODOVODU d.o.o. BUZET POLITEHNIKA PULA Visoka tehničko-poslovna škola s p.j. Specijalistički diplomski stručni studij KREATIVNI MENADŽMENT U PROCESIMA Loredana Greblo EFIKASNOST INTELEKTUALNOG KAPITALA U ISTARSKOM VODOVODU

More information

Proizvodnja i prometovanje vina te stanje površina pod sortama Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah u Hrvatskoj

Proizvodnja i prometovanje vina te stanje površina pod sortama Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah u Hrvatskoj PREGLEDNI RAD Proizvodnja i prometovanje vina te stanje površina pod sortama Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah u Hrvatskoj Martina LIPAR 1, Gordana BOSANKIĆ 1, Antonija HORVAT HRŽIĆ 2, Zvonimir SAVIĆ

More information

Hrvatsko društvo za kvalitetu Članovi za članove 6. prosinca Damir Keller i Dean Rennert Qualitas d.o.o. Zagreb

Hrvatsko društvo za kvalitetu Članovi za članove 6. prosinca Damir Keller i Dean Rennert Qualitas d.o.o. Zagreb Hrvatsko društvo za kvalitetu Članovi za članove 6. prosinca 2016. Damir Keller i Dean Rennert Qualitas d.o.o. Zagreb www.qualitas.hr Qualitas d.o.o. Analiziranje i poboljšavanje procesa pomoću mapiranja

More information

KAKO USPJEŠNO PRODAVATI HoReCa KUPCIMA? HoReCa KUPCIMA? Prodavači su kao i sportaši bez pravog treninga ne postižu pravu formu!

KAKO USPJEŠNO PRODAVATI HoReCa KUPCIMA? HoReCa KUPCIMA? Prodavači su kao i sportaši bez pravog treninga ne postižu pravu formu! KAKO USPJEŠNO PRODAVATI HoReCa KUPCIMA? dvodnevna seminarska radionica za menadžment ATLANTIC GRUPE - Zagreb Zagreb, 20. i 21. siječnja 2012. Voditelj: prof.dr.sc. Davor Perkov Prodavači su kao i sportaši

More information

Projekt doedukacije i specijalizacije iz obiteljske medicine u Makedoniji

Projekt doedukacije i specijalizacije iz obiteljske medicine u Makedoniji Projekt doedukacije i specijalizacije iz obiteljske medicine u Makedoniji D- r sci Katarina Stavric Katedra obiteljske medicine Medicinski Fakultet Skopje Kako je pocelo? 1999 2002 Proekat Svetske Banke

More information

PROGRAM KIESA-e ZA RAZVOJ PREDUZEĆA. Obrazac za apliciranje. Poboljšanje konkurentnosti i promocija izvoza (ICEP) Krajni rok za prijave: 23 Maj 2017

PROGRAM KIESA-e ZA RAZVOJ PREDUZEĆA. Obrazac za apliciranje. Poboljšanje konkurentnosti i promocija izvoza (ICEP) Krajni rok za prijave: 23 Maj 2017 PROGRAM KIESA-e ZA RAZVOJ PREDUZEĆA Obrazac za apliciranje Poboljšanje konkurentnosti i promocija izvoza (ICEP) Krajni rok za prijave: 23 Maj 2017 Ime podnosioca zahteva Aplikacija br. Datum prijema (samo

More information

BROJLER. Specifikacije ishrane. An Aviagen Brand

BROJLER. Specifikacije ishrane. An Aviagen Brand BROJLER 308 Specifikacije ishrane 2014 An Aviagen Brand Uvod Specifikacije ishrane za brojlere su date u sledećim tabelama za različitu proizvodnju i tržišnu situaciju širom sveta: Neseksirani

More information

1. Sadržaj. Popis slika..i. Popis tablica...ii. Popis grafova..iii

1. Sadržaj. Popis slika..i. Popis tablica...ii. Popis grafova..iii 1. Sadržaj Popis slika..i Popis tablica.....ii Popis grafova..iii 2.Uvod...7 3. Pregled literature...8 4. Metodologija istraživanja...8 5. Definicija marketinga 11 5.1. Marketing koncepcije 11 6. Izravni

More information

Upravljanje marketingom u neprofitnim organizacijama na primjeru Gradske knjižnice Zadar

Upravljanje marketingom u neprofitnim organizacijama na primjeru Gradske knjižnice Zadar Sveučilište u Zadru Odjel za ekonomiju Sveučilišni studij Menadžmenta Irina Karuza Upravljanje marketingom u neprofitnim organizacijama na primjeru Gradske knjižnice Zadar Diplomski rad Zadar, 2016. Sveučilište

More information

Andrea Šuver PROMOCIJA NA TRŽIŠTU MOBILNIH TELEKOMUNIKACIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Andrea Šuver PROMOCIJA NA TRŽIŠTU MOBILNIH TELEKOMUNIKACIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET Andrea Šuver PROMOCIJA NA TRŽIŠTU MOBILNIH TELEKOMUNIKACIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ DIPLOMSKI RAD Rijeka 2014. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET PROMOCIJA NA

More information

131 130 129 128 127 12 12 39 00 39 00 39 00 39 00 39 00 39 00 39 00 TUMA OZNAKA: lokacija zahvata NOSITELJ ZAHVATA: LUNETA d.o.o. Trg slobode, 42230 Ludbreg NAZIV ZAHTJEVA: ZAHTJEV ZA UTVR IVANJE OBJEDINJENIH

More information

Ana Ribarić PRIPREMA PROJEKTA PRENAMJENE I REVITALIZACIJE EX BLOKA RIKARD BENČIĆ U RIJECI

Ana Ribarić PRIPREMA PROJEKTA PRENAMJENE I REVITALIZACIJE EX BLOKA RIKARD BENČIĆ U RIJECI SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET Ana Ribarić PRIPREMA PROJEKTA PRENAMJENE I REVITALIZACIJE EX BLOKA RIKARD BENČIĆ U RIJECI DIPLOMSKI RAD RIJEKA, 2014. I SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET PRIPREMA

More information

PROGRAM MLADI ZA MLADE KNJIŽNICE I ČITAONICE FRAN GALOVIĆ KOPRIVNICA U KONTEKSTU POTREBA ZA NOVOM ZGRADOM KNJIŽNICE

PROGRAM MLADI ZA MLADE KNJIŽNICE I ČITAONICE FRAN GALOVIĆ KOPRIVNICA U KONTEKSTU POTREBA ZA NOVOM ZGRADOM KNJIŽNICE PROGRAM MLADI ZA MLADE KNJIŽNICE I ČITAONICE FRAN GALOVIĆ KOPRIVNICA U KONTEKSTU POTREBA ZA NOVOM ZGRADOM KNJIŽNICE FRAN GALOVIĆ PUBLIC LIBRARY KOPRIVNICA YOUTH FOR YOUTH PROGRAMME IN THE CONTEXT OF THE

More information

Senka Tomljanović Zašto i kako mjeriti kvalitetu knjižnice primjer Sveučilišne knjižnice Rijeka

Senka Tomljanović Zašto i kako mjeriti kvalitetu knjižnice primjer Sveučilišne knjižnice Rijeka Sveučilišna knjižnica Rijeka Dolac 1, 51000 Rijeka Senka Tomljanović Zašto i kako mjeriti kvalitetu knjižnice primjer Sveučilišne knjižnice Rijeka Stručni skup Mjerenje kvalitete u hrvatskim knjižnicama,

More information

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI U MALOPRODAJI S POSEBNIM OSVRTOM NA UNAPREĐENJE PRODAJE

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI U MALOPRODAJI S POSEBNIM OSVRTOM NA UNAPREĐENJE PRODAJE SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET ENI CRVELIN PROMOTIVNE AKTIVNOSTI U MALOPRODAJI S POSEBNIM OSVRTOM NA UNAPREĐENJE PRODAJE DIPLOMSKI RAD RIJEKA, 2014. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET PROMOTIVNE

More information

PRAVCI RAZVOJA ALTERNATIVNIH PRODAJNIH KANALA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU OSIGURANJA

PRAVCI RAZVOJA ALTERNATIVNIH PRODAJNIH KANALA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU OSIGURANJA PRAVCI RAZVOJA ALTERNATIVNIH PRODAJNIH KANALA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU OSIGURANJA Dr. sc. Miro Stipić 1 Dr. sc. Marinko Jurilj 2 PRAVCI RAZVOJA ALTERNATIVNIH PRODAJNIH KANALA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU OSIGURANJA

More information

Menadžeri i poduzetnici 2017.

Menadžeri i poduzetnici 2017. Menadžeri i poduzetnici 2017. 1 27. susret CROMA Pokrovitelj predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović Suorganizator Varaždinska županija Medijski pokrovitelj Poslovna učinkovitost d.o.o. Za poslovno savjetovanje

More information

Prosciutto & Wine Bar

Prosciutto & Wine Bar Prosciutto & Wine Bar DALMATIAN SMOKED HAM Dalmatian smoked ham is produced from leg of Yorkshire and Landras pigs and their crosses. Pork leg is salted exclusively with sea salt, which acts as a natural

More information

Vrednovanje djelatnosti narodnih knjižnica SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ PROGRAMSKA KNJIŽICA

Vrednovanje djelatnosti narodnih knjižnica SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ PROGRAMSKA KNJIŽICA Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice 30. rujna - 2. listopada 2015. SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ Vrednovanje djelatnosti narodnih knjižnica PROGRAMSKA KNJIŽICA Organizator: Suorganizatori:

More information

Promocija i promicanje čitanja u narodnim knjižnicama Republike Hrvatske

Promocija i promicanje čitanja u narodnim knjižnicama Republike Hrvatske Promocija i promicanje čitanja u narodnim knjižnicama Republike Hrvatske Antonela Bokan, boki2801@gmail.com Drahomira Cupar, dgavrano@unizd.hr Odjel za informacijske znanosti, Sveučilište u Zadru Libellarium,

More information

IMPLEMENTACIJA MARKETINGA U NAKLADNIŠTVO DIPLOMSKI RAD

IMPLEMENTACIJA MARKETINGA U NAKLADNIŠTVO DIPLOMSKI RAD SILVIJA GAŠPARIĆ IMPLEMENTACIJA MARKETINGA U NAKLADNIŠTVO DIPLOMSKI RAD Mentor: doc. dr. sc. Suzana Pasanec Preprotić Student: Silvija Gašparić Zagreb, 2017 rješenje ZAHVALE Veliku zahvalnost, u prvome

More information

KOMUNIKACIJA PUTEM DRUŠTVENIH MREŢA NA PRIMJERU PODUZEĆA NAPRIJED D.O.O.

KOMUNIKACIJA PUTEM DRUŠTVENIH MREŢA NA PRIMJERU PODUZEĆA NAPRIJED D.O.O. SVEUĈILIŠTE U SPLITU EKONOMSKI FAKULTET SPLIT ZAVRŠNI RAD KOMUNIKACIJA PUTEM DRUŠTVENIH MREŢA NA PRIMJERU PODUZEĆA NAPRIJED D.O.O. Mentor: doc. dr. Sc. Ivana Bilić Student: Tihomir Jazidţija Split, kolovoz

More information

Hrvatski telekomunikacijski sektor u godini

Hrvatski telekomunikacijski sektor u godini sponzor izdanja Hrvatski telekomunikacijski sektor u 2007. godini Prvi put, uz uobičajene vrijednosti ukupnog prihoda, i dobiti te kretanja radne snage, za najbolja poduzeća telekomunikacijske industrije

More information

MEĐUKNJIŽNIČNA POSUDBA I DOSTAVA DOKUMENATA KNJIŽNICE FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU ILI KAKO USTROJITI SLUŽBU

MEĐUKNJIŽNIČNA POSUDBA I DOSTAVA DOKUMENATA KNJIŽNICE FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU ILI KAKO USTROJITI SLUŽBU MEĐUKNJIŽNIČNA POSUDBA I DOSTAVA DOKUMENATA KNJIŽNICE FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU ILI KAKO USTROJITI SLUŽBU INTERLIBRARY LOANS AND DOCUMENT DELIVERY SERVICE AT THE LIBRARY OF THE FACULTY OF HUMANITIES

More information

Kriteriji i postupak pročišćavanja knjižničnog fonda na primjeru fonda serijskih publikacija Sveučilišne knjižnice Rijeka

Kriteriji i postupak pročišćavanja knjižničnog fonda na primjeru fonda serijskih publikacija Sveučilišne knjižnice Rijeka SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET Sanja Kosić Kriteriji i postupak pročišćavanja knjižničnog fonda na primjeru fonda serijskih publikacija Sveučilišne knjižnice Rijeka (DIPLOMSKI RAD) Rijeka, 2015.

More information

10 četvrtak 24. SIJEČNJA 2008.

10 četvrtak 24. SIJEČNJA 2008. 10 četvrtak 24. SIJEČNJA 2008. Naš klijent, CentarNekretnina, u kratkom se vremenu postavio kao tržišni lider na području on-line oglašavanja nekretnina, te u sinergiji s 4Kotača i KupiProdaj! tvori skup

More information

PRODAJNI KANALI U OSIGURAVAJUĆEM DRUŠTVU CROATIA OSIGURANJE D.D.

PRODAJNI KANALI U OSIGURAVAJUĆEM DRUŠTVU CROATIA OSIGURANJE D.D. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET PRODAJNI KANALI U OSIGURAVAJUĆEM DRUŠTVU CROATIA OSIGURANJE D.D. DIPLOMSKI RAD Predmet:: Teorija organizacije Mentor: dr.sc. Marija Kaštelan Mrak Student: Ime i

More information

VJESNIK BIBLIOTEKARA HRVATSKE 54, 4(2011)

VJESNIK BIBLIOTEKARA HRVATSKE 54, 4(2011) Poll, Roswitha; Peter te Boekhorst. Measuring quality : performance measurement in libraries. 2nd revised ed. München, K. G. Saur, 2007. ISBN 978-3-598-22033-3 Priručnik je temeljno djelo za polje knjižnične

More information

Godišnje izvješće 2014.

Godišnje izvješće 2014. Godišnje izvješće 2014. Godišnje izvješće 2014. Ukupna prodaja električne energije HEP grupa 2014. -3,0 % 16,9 TWh Proizvodnja električne energije Prodaja toplinske energije -2,5 % -15,8 % 14,3 TWh 1,9

More information

238 broj bibliografske jedinice

238 broj bibliografske jedinice ISTRAŽIVANJE RADNOG ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIKA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI U ZAGREBU- kvalitativni rezultati istraživanja Research working employee satisfaction National and University Library

More information

Maja Krtalić Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek

Maja Krtalić Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek Maja Krtalić Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek Damir Hasenay Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek EDUKACIJA KORISNIKA O ZAŠTITI KNJIŽNIČNE GRAĐE

More information

SEND ELECTRONIC DOCUMENTS ACQUIRING SYSTEM IN NEW CLOTHES

SEND ELECTRONIC DOCUMENTS ACQUIRING SYSTEM IN NEW CLOTHES SEND 2.0 Sustav Elektroničke Nabave Dokumenata u novom ruhu SEND 2.0 - ELECTRONIC DOCUMENTS ACQUIRING SYSTEM IN NEW CLOTHES Sofija Konjević Institut Ruđer Bošković, Knjižnica sofija@irb.hr Bojan Macan

More information

DIFFERENT STERILIZATION METHODS FOR OVERCOMING INTERNAL BACTERIAL INFECTION IN SUNFLOWER SEEDS

DIFFERENT STERILIZATION METHODS FOR OVERCOMING INTERNAL BACTERIAL INFECTION IN SUNFLOWER SEEDS Zbornik Matice srpske za prirodne nauke / Proc. Nat. Sci, Matica Srpska Novi Sad, 109, 59 64, 2005 UDC 633.854.78:631.53.027.2 Ksenija J. Taški-Ajdukoviã 1, Dragana M. Vasiã 2 1 National Laboratory for

More information

HRVATSKE KNJIŽNICE NA DRUŠTVENOJ MREŽI FACEBOOK CROATIAN LIBRARIES ON FACEBOOK

HRVATSKE KNJIŽNICE NA DRUŠTVENOJ MREŽI FACEBOOK CROATIAN LIBRARIES ON FACEBOOK HRVATSKE KNJIŽNICE NA DRUŠTVENOJ MREŽI FACEBOOK CROATIAN LIBRARIES ON FACEBOOK Ivana Pažur Vojvodić Knjižnica Instituta Ruđer Bošković, Zagreb ipazur@irb.hr Sažetak Web 2.0 donio je interaktivna sučelja

More information

STATISTIČKA ANALIZA POSLOVANJA HOTELA VELARIS d.o.o.

STATISTIČKA ANALIZA POSLOVANJA HOTELA VELARIS d.o.o. SVEUČILIŠTE U SPLITU EKONOMSKI FAKULTET SPLIT ZAVRŠNI RAD STATISTIČKA ANALIZA POSLOVANJA HOTELA VELARIS d.o.o. Mentor: prof.dr.sc. Snježana Pivac Student: Maja Petrinović Matični broj: 1120298 Split, kolovoz

More information

11. SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ s međunarodnim sudjelovanjem

11. SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ s međunarodnim sudjelovanjem Hotel Omorika, Crikvenica 11.-13. listopada 2017. 11. SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ s međunarodnim sudjelovanjem Mreža narodnih knjižnica suradnja u razvoju digitalnih usluga

More information

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O POSLOVANJU DRUŠTVA AZRRI AGENCIJE ZA RURALNI RAZVOJ ISTRE D.O.O. PAZIN ZA GODINU S FINANCIJSKIM IZVJEŠĆIMA

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O POSLOVANJU DRUŠTVA AZRRI AGENCIJE ZA RURALNI RAZVOJ ISTRE D.O.O. PAZIN ZA GODINU S FINANCIJSKIM IZVJEŠĆIMA GODIŠNJE IZVJEŠĆE O POSLOVANJU DRUŠTVA AZRRI AGENCIJE ZA RURALNI RAZVOJ ISTRE D.O.O. PAZIN ZA 2013. GODINU S FINANCIJSKIM IZVJEŠĆIMA AZRRI d.o.o. Pazin 1 OPĆI PODACI DRUŠTVA... 4 IZVJEŠĆE O POSLOVANJU

More information

SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET

SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET Irena Petrak Narodna knjižnica Krk prostor, građa i korisnici (DIPLOMSKI RAD) Rijeka, 2015. SVEUČILIŠTE U RIJECI FILOZOFSKI FAKULTET Odsjek za kroatistiku Irena

More information

REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I OKVIRNIH SPORAZUMA

REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I OKVIRNIH SPORAZUMA Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Miramarska 24 10000 OIB: 63274629342 KLASA: 40601/1401/04 URBROJ: 397141, 14. travnja 2014. Sukladno članku 21. stavak 2. Zakona o javnoj

More information

IMPROVEMENT OF SUNFLOWER FOR CONSUMPTION. Dijana DIJANOVIĆ, Vesna STANKOVIĆ, and Ivan MIHAJLOVIĆ

IMPROVEMENT OF SUNFLOWER FOR CONSUMPTION. Dijana DIJANOVIĆ, Vesna STANKOVIĆ, and Ivan MIHAJLOVIĆ UDC 575.827 Original scientific paper IMPROVEMENT OF SUNFLOWER FOR CONSUMPTION Dijana DIJANOVIĆ, Vesna STANKOVIĆ, and Ivan MIHAJLOVIĆ Agricultural Research Institute Srbija, Belgrade Agricultural and Technological

More information

INTERNACIONALNI UNIVERZITET TRAVNIK U TRAVNIKU EKONOMSKI FAKULTET UTICAJ BRAND-OVA NA UNAPREĐENJE PRODAJE

INTERNACIONALNI UNIVERZITET TRAVNIK U TRAVNIKU EKONOMSKI FAKULTET UTICAJ BRAND-OVA NA UNAPREĐENJE PRODAJE INTERNACIONALNI UNIVERZITET TRAVNIK U TRAVNIKU EKONOMSKI FAKULTET ZAVRŠNI RAD UTICAJ BRAND-OVA NA UNAPREĐENJE PRODAJE Mentor: Prof.dr. Ibrahim Jusufranić Student: Amir Osmanagić Travnik, 2014. godine SADRŽAJ:

More information

K NJ I Ž N I C A EDUKACIJA KORISNIKA KNJIŽNICE FILOZOFSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U RIJECI

K NJ I Ž N I C A EDUKACIJA KORISNIKA KNJIŽNICE FILOZOFSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U RIJECI EDUKACIJA KORISNIKA KNJIŽNICE FILOZOFSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U RIJECI O Knjižnici FFRI Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci utemeljena je 1953. godine, ustrojbena je jedinica Fakulteta

More information

SAŽETAK

SAŽETAK 1 of 14 9.3.2006 14:24 Dora Sečić, Vesna Turčin UDK 027.5 (497.13 Zagreb) (049.3) NACIONALNA I SVEUČILIŠNA BIBLIOTEKA U ZAGREBU - REALIZACIJA KNJIŽNICE S DVOJNOM FUNKCIJOM - * THE NATIONAL AND UNIVERSITY

More information

SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET

SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET JOSIPA BRKLJAČA POSLOVNO PREGOVARANJE U PRODAJI OSIGURANJA DIPLOMSKI RAD Rijeka, 2013. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET POSLOVNO PREGOVARANJE U PRODAJI OSIGURANJA

More information

prosjeka) te među radnicima u industriji (30,9 posto ispod

prosjeka) te među radnicima u industriji (30,9 posto ispod ISTRAŽIVANJE o visini plaća u Hrvatskoj Najbolje plaćeni inženjeri elektrotehnike i strojarstva Najniže plaće su u Vukovarsko-srijemskoj županiji - 16,7 posto ispod prosjeka, a najviše u Gradu Zagrebu

More information

IZVJEŠĆA. 8. Dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica

IZVJEŠĆA. 8. Dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica Opatija, 27.-28. travnja 2006. IZVJEŠĆA 8. Dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica U Opatiji je krajem travnja održan osmi, već tradicionalni stručni skup knjižničara iz specijalnih i visokoškolskih

More information

UNIQUE EXPERIENCE. WITH A VIEW.

UNIQUE EXPERIENCE. WITH A VIEW. UNIQUE EXPERIENCE. WITH A VIEW. Naš CREDO je da vidimo osmeh na vašim licima i put do vaših srca - stvaranjem jedinstvenih kulinarskih iskustava. CREDO specijaliteti predstavljaju kombinaciju domaćih

More information

Tržište rada u siječnju Porast potražnje za radnicima, najviše u građevini

Tržište rada u siječnju Porast potražnje za radnicima, najviše u građevini Tržište rada u siječnju 2008. Porast potražnje za radnicima, najviše u građevini Traže se i voditelji prodaje, komercijalisti, tajnice, osobe za administrativne poslove, frizeri te dadilje Nakon dinamične

More information

Kako znati jeste li odabrali dobar posao? Saznajte koliko poslodavac ulaže u edukaciju zaposlenika te kakve su vam mogućnosti napredovanja

Kako znati jeste li odabrali dobar posao? Saznajte koliko poslodavac ulaže u edukaciju zaposlenika te kakve su vam mogućnosti napredovanja Kako znati jeste li odabrali dobar posao? Saznajte koliko poslodavac ulaže u edukaciju zaposlenika te kakve su vam mogućnosti napredovanja Na in ter vjuu ste se potru di li osta vi ti što bo lji do jam.

More information

Afterwork sa Srićom 2017

Afterwork sa Srićom 2017 Afterwork sa Srićom 2017 ZADOVOLJSTVO KUPCA I KAKO GA POSTIĆI KRAŠ AUDITORIUM ZAGREB, 19.10.2017. MOTIVACIJSKA PREDAVANJA SEZONA 2016 Afterwork sa Srićom SEZONA 2017 16. 02. 2017. IZAZOVI DIGITALNE TRANSFORMACIJE

More information

Pola stoljeća nam je tek

Pola stoljeća nam je tek Revizija! Riječ koja kod svih djelatnika u knjižnici, ma koje vrste bila, izaziva stres jer znači da predstoji obiman posao velikog pospremanja knjižničnog fonda, zbrajanja i oduzimanja, eto, baš u trenutku

More information

PROJEKT INFORMATIZACIJE PRODAJNIH MJESTA

PROJEKT INFORMATIZACIJE PRODAJNIH MJESTA PROJEKT INFORMATIZACIJE PRODAJNIH MJESTA Ante Sarjanović Davor Lađarević PROJEKT JE U SKLADU SA VIZIJOM I MISIJOM VIZIJA Biti vodeći distributer i najveći maloprodajni lanac kiosaka u regiji MISIJA Tradicijom,

More information

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI Ak. god 2015./2016.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI Ak. god 2015./2016. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI Ak. god 2015./2016. KNJIŽNICA KAO INFORMACIJSKO SREDIŠTE Informacijska služba u Središnjoj knjižnici Srba Diplomski rad Mentor:

More information

Prelomna tačka rentabiliteta. LOGO 2002 Prentice Hall Business Publishing, Introduction to Management Accounting 12/e, Horngren/Sundem/Stratton

Prelomna tačka rentabiliteta. LOGO 2002 Prentice Hall Business Publishing, Introduction to Management Accounting 12/e, Horngren/Sundem/Stratton Prelomna tačka rentabiliteta 2002 Prentice Hall Business Publishing, Introduction to Management Accounting 12/e, Horngren/Sundem/Stratton 1 Cilj učenja Pokazati kako promene u vrednostima Izazivača troškova

More information

NOVINSKE ZBIRKE U KNJIŽNICAMA: IZAZOVI DIGITALNOG DOBA

NOVINSKE ZBIRKE U KNJIŽNICAMA: IZAZOVI DIGITALNOG DOBA Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku Filozofski fakultet Odsjek za informacijske znanosti NOVINSKE ZBIRKE U KNJIŽNICAMA: IZAZOVI DIGITALNOG DOBA Eleonora Đekić Mentor: doc. dr. sc. Maja Krtalić Osijek,

More information

Analiza pokazatelja stanja na tr`i{tu drvnih proizvoda Republike Hrvatske

Analiza pokazatelja stanja na tr`i{tu drvnih proizvoda Republike Hrvatske ...Pirc, Motik, Moro, Posavec, Kopljar: Analiza pokazatelja stanja na tržištu drvnih... Andreja Pirc 1, Darko Motik 1, Maja Moro 1, Stjepan Posavec 1, Aida Kopljar 2 Analiza pokazatelja stanja na tr`i{tu

More information

Model za razvoj brenda u industriji hrane i pića primjer zadarskog likera Maraschino

Model za razvoj brenda u industriji hrane i pića primjer zadarskog likera Maraschino Model za razvoj brenda u industriji hrane i pića primjer zadarskog likera Maraschino ALEKSANDRA KRAJNOVIĆ izvanredni profesor, Odjel za ekonomiju Sveučilište u Zadru Splitska 1, 23000 Zadar Hrvatska akrajnov@unizd.hr

More information

INDEKS OTVORENOSTI PRORAČUNA 33 HRVATSKA GRADA

INDEKS OTVORENOSTI PRORAČUNA 33 HRVATSKA GRADA INDEKS OTVORENOSTI PRORAČUNA 33 HRVATSKA GRADA Ovaj prilog sadržava detaljna izvješća o transparentnosti gradskih proračuna za pojedinačne gradove. Opis Upitnika na kojemu se temelji glavnina rezultata

More information

DETEKCIJA KRATERA IZ DIGITALNIH TOPOGRAFSKIH SLIKA

DETEKCIJA KRATERA IZ DIGITALNIH TOPOGRAFSKIH SLIKA SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA Goran Salamunićcar DETEKCIJA KRATERA IZ DIGITALNIH TOPOGRAFSKIH SLIKA DOKTORSKI RAD Zagreb, 2012 UNIVERSITY OF ZAGREB FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING

More information

POKAZATELJI USPJEŠNOSTI ZA NACIONALNE KNJIŽNICE PERFORMANCE INDICATORS FOR NATIONAL LIBRARIES

POKAZATELJI USPJEŠNOSTI ZA NACIONALNE KNJIŽNICE PERFORMANCE INDICATORS FOR NATIONAL LIBRARIES 1 of 9 6.3.2007 14:28 POKAZATELJI USPJEŠNOSTI ZA NACIONALNE KNJIŽNICE PERFORMANCE INDICATORS FOR NATIONAL LIBRARIES Marina Mihalic Nacionalna i sveucilišna knjižnica, Zagreb E-mail: mmihalic@nsk.hr UDK/UDC

More information

MJERENJE USPJEŠNOSTI POSLOVANJA U NARODNOJ KNJIŽNICI

MJERENJE USPJEŠNOSTI POSLOVANJA U NARODNOJ KNJIŽNICI MJERENJE USPJEŠNOSTI POSLOVANJA U NARODNOJ KNJIŽNICI PERFORMANCE evaluation IN PUBLIC LIBRARIES Gorana Tuškan Mihočić Gradska knjižnica Rijeka gorana.tuskan@gkri.hr UDK / UDC 027.3:025.1 Stručni rad /

More information

UVODNIK. Laktacijski mastitis: Dijagnostički izazov za liječnika obiteljske medicine Republike Hrvatske Željka Topić, Irena Zakarija Grković...

UVODNIK. Laktacijski mastitis: Dijagnostički izazov za liječnika obiteljske medicine Republike Hrvatske Željka Topić, Irena Zakarija Grković... SADRŽAJ IZDAVAČ HRVATSKA UDRUŽBA OBITELJSKE MEDICINE CROATIAN ASSOCIATION OF FAMILY MEDICINE Zagreb 10000, Rockefellerova 4 VIJEĆE ČASOPISA EDITORIAL COUNCIL MEDICINA FAMILIARIS CROATICA Zdravko Ebling,

More information

UPRAVLJANJE ZNANJEM U INDOK ODJELU KONČAR-INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU

UPRAVLJANJE ZNANJEM U INDOK ODJELU KONČAR-INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU UPRAVLJANJE ZNANJEM U INDOK ODJELU KONČAR-INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU NOVE USLUGE KNJIŽNICA KNOWLEDGE MANAGEMENT IN THE INFORMATION AND DOCUMENTATION DEPARTMENT (INDOK) IN THE KONČAR ELECTRICAL INDUSTRIES

More information

Sažetak. Srđan Lukačević Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek Kornelija Petr Balog Filozofski fakultet Osijek

Sažetak. Srđan Lukačević Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek Kornelija Petr Balog Filozofski fakultet Osijek Trebamo li mijenjati svoje komunikacijske vještine? Primjer Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek Should we change our communication skills? THE Example of the City and University Library in Osijek Srđan

More information

Savjetovanje poljoprivrednika LEASING FINANCIRANJE

Savjetovanje poljoprivrednika LEASING FINANCIRANJE Savjetovanje poljoprivrednika LEASING FINANCIRANJE Erste & Steiermärkische S-Leasing d.o.o. Nino Šarić, direktor direkcije regionalne prodajne mreže Osijek, 9.3.2017. O nama... Tipovi leasinga OPERATIVNI

More information

SVEFINANSIRANJE I KANALI DISTRIBUCIJE - KOMPETENCIJA ILI NADMETANJE

SVEFINANSIRANJE I KANALI DISTRIBUCIJE - KOMPETENCIJA ILI NADMETANJE FBIM Transactions DOI 10.12709/fbim.06.06.01. SVEFINANSIRANJE I KANALI DISTRIBUCIJE - KOMPETENCIJA ILI NADMETANJE ALLFINANZ AND DISTRIBUTION CHANNELS - COMPETENCE OR COMPETITION Ana Anufrijev Visoka poslovna

More information

Name: Katakana Workbook

Name: Katakana Workbook Name: Class: Katakana Workbook Katakana Chart a i u e o ka ki ku ke ko sa shi su se so ta chi tsu te to na ni nu ne no ha hi fu he ho ma mi mu me mo ya yu yo ra ri ru re ro wa wo n ga gi gu ge go za ji

More information

XXII. Proljetna škola školskih knjižnièara Republike Hrvatske

XXII. Proljetna škola školskih knjižnièara Republike Hrvatske XXII. Proljetna škola školskih knjižnièara Republike Hrvatske Zbornik radova Agencija za odgoj i obrazovanje Education and Teacher Training Agency TEMA Školska knjižnica i slobodno vrijeme uèenika Neposredno

More information

Izvorni radovi Original articles

Izvorni radovi Original articles Izvorni radovi Original articles ZADOVOLJSTVO MLADIH LIJEČNIKA U REPUBLICI HRVATSKOJ: IDEMO LI U PRAVOM SMJERU? SATISFACTION OF YOUNG DOCTORS IN CROATIA: ARE WE HEADING IN THE RIGHT DIRECTION? ALEN BABACANLI,

More information

CONVECTIVE DRYING OF THE ROOT AND LEAVES OF THE PARSLEY AND CELERY

CONVECTIVE DRYING OF THE ROOT AND LEAVES OF THE PARSLEY AND CELERY Journal of Agricultural Sciences Vol. 54, No 3, 2009 Pages 205-212 UDC: 635.14+635.53:66.047.4/.5 Original scientific paper CONVECTIVE DRYING OF THE ROOT AND LEAVES OF THE PARSLEY AND CELERY Jelena Marković

More information

Evaluacija kvalitativnih promjena komunikacijskih vještina ovisnika o alkoholu uključenih u rad kluba liječenih alkoholičara

Evaluacija kvalitativnih promjena komunikacijskih vještina ovisnika o alkoholu uključenih u rad kluba liječenih alkoholičara Primljen: 13.4.2016. Izvorni znanstveni rad Prihvaćen: 23.5.2016. UDK: 316.77-056.83 Evaluacija kvalitativnih promjena komunikacijskih vještina ovisnika o alkoholu uključenih u rad kluba liječenih alkoholičara

More information

Pravo djece na informacije

Pravo djece na informacije SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE ZNANOSTI Ak.god.2012./2013. Đuro Singer Diplomski rad Mentor : dr.sc. Aleksandra Horvat Zagreb, 2013. Sadržaj : UVOD...3

More information

Knjižnične usluge za beskućnike

Knjižnične usluge za beskućnike Sveučilište u Zadru Odjel za informacijske znanosti Knjižnične usluge za beskućnike Diplomski rad Studentica: Ivana Galzina Mentor: dr. sc. Stričević, Ivanka izv. prof. Zadar, 2013. SADRŽAJ 1. Predgovor...

More information

KNJIŽNICE KAO TREĆI PROSTOR

KNJIŽNICE KAO TREĆI PROSTOR SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE ZNANOSTI Inja Pavić KNJIŽNICE KAO TREĆI PROSTOR DIPLOMSKI RAD Mentor: prof. dr. sc. Sonja Špiranec Zagreb, siječanj, 2018.

More information

VREDNOVANJE NACIONALNE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE U ZAGREBU S GLEDIŠTA KORISNIKA

VREDNOVANJE NACIONALNE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE U ZAGREBU S GLEDIŠTA KORISNIKA članci / articles VREDNOVANJE NACIONALNE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE U ZAGREBU S GLEDIŠTA KORISNIKA THE NATIONAL AND UNIVERSITY LIBRARY IN ZAGREB SERVICES EVALUATION FROM THE USERS PERSPECTIVE Ljiljana Aleksić

More information

Kako usavršiti informatičke vještine

Kako usavršiti informatičke vještine MojElearning.net mo guć nost uče nja od 0 do 24 Kako usavršiti informatičke vještine Sve vi še lju di pre poz na je e-lear ning, od no sno uče nje pu tem In ter ne ta kao naj bo lji na čin edu ka ci je

More information

ORGANIZACIJA SPECIJALNIH DOGAĐAJA. 8. nedelja

ORGANIZACIJA SPECIJALNIH DOGAĐAJA. 8. nedelja ORGANIZACIJA SPECIJALNIH DOGAĐAJA 8. nedelja Rekapitulacija prethodne nedelje Šta je kreativnost? Iskustvo razmišljanja, reagovanja i rada na maštovit i individualan način koji karakteriše visok stepen

More information

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA. 8. nedelja

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA. 8. nedelja ORGANIZACIJA SPECIJALNIH DOGAĐAJA 8. nedelja Rekapitulacija prethodne nedelje 1. Šta je kreativnost? Iskustvo razmišljanja, reagovanja i rada na maštovit i individualan način koji karakteriše visok stepen

More information

godina godina voćarstva years vinogradarstva i vinarstva of viticulture & enology years of pomology

godina godina voćarstva years vinogradarstva i vinarstva of viticulture & enology years of pomology HRVATSKI CENTAR ZA POLJOPRIVREDU, HRANU I SELO CROATIAN CENTRE FOR AGRICULTURE, FOOD AND RURAL AFFAIRS 15 godina years vinogradarstva i vinarstva of viticulture & enology 10 godina years voćarstva of pomology

More information

SPLIT LIBRARY ASSOCIATION WHAT HAVE WE DONE AND WHERE ARE WE GOING?

SPLIT LIBRARY ASSOCIATION WHAT HAVE WE DONE AND WHERE ARE WE GOING? Društvo knjižničara u Splitu : što smo bili i kamo idemo? SPLIT LIBRARY ASSOCIATION WHAT HAVE WE DONE AND WHERE ARE WE GOING? Edita Bačić Pravni fakultet u Splitu edita@pravst.hr Mihaela Kovačić Sveučilišna

More information

Evaluation of parent combinations fertility in plum breeding (Prunus domestica L.) 1

Evaluation of parent combinations fertility in plum breeding (Prunus domestica L.) 1 original research paper Acta Agriculturae Serbica, Vol. XVI, 31 (2011) 43-49 Evaluation of parent combinations fertility in plum breeding (Prunus domestica L.) 1 Valentina Bozhkova Fruit Growing Institute,

More information

Prodaja na malo. Miodrag Kostić

Prodaja na malo. Miodrag Kostić Prodaja na malo Miodrag Kostić T Gallery - Aloha Tower Marketplace - Honolulu T gallery - South Street Seaport Marketplace - New York ??? Šta pomislite kad čujete reč PRODAVAC ili PRODAJA? Postoje gore

More information

Načela razdvajanja energetskih djelatnosti prijenosa i distribucije električne energije

Načela razdvajanja energetskih djelatnosti prijenosa i distribucije električne energije dr.sc. Eraldo BANOVAC, doc.dr.sc. Igor Kuzle, Ivan Medved Načela razdvajanja energetskih djelatnosti prijenosa i distribucije električne energije U ovom su radu opisana načela razdvajanja energetskih djelatnosti

More information

Europe 2020: a European strategy for smart, sustainable and inclusive growth. Dostupno na: 2

Europe 2020: a European strategy for smart, sustainable and inclusive growth. Dostupno na:  2 Prof. dr. sc. Aleksandra Horvat Cilj je rada upozoriti na poteškoće s kojima se susreću knjižnice kad žele prići opsežnoj digitalizaciji građe koju posjeduju. Za digitalizaciju, kao akt reprodukcije i

More information

Melita Ambrožič. Ljubljana EVALUACIJA KNJIŽNICA. Beograd, M. Ambrožič,

Melita Ambrožič. Ljubljana EVALUACIJA KNJIŽNICA. Beograd, M. Ambrožič, Melita Ambrožič Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana EVALUACIJA KNJIŽNICA Beograd, 6.-7.11.2003 7.11.2003. 1 SADRŽAJ evaluacija knjižnica zašto evaluirati knjižnice evaluacija i knjižnični menadžment

More information

Studying the Content of Starch Correlated With Resistance to Low Winter Temperatures in Some Grapevine Varieties

Studying the Content of Starch Correlated With Resistance to Low Winter Temperatures in Some Grapevine Varieties Professional paper Stručni rad UDK: 634.1/.8-152.7:664.2.0938 DOI: 10.7251/AGREN1204681N Studying the Content of Starch Correlated With Resistance to Low Winter Temperatures in Some Grapevine Varieties

More information

table set up, bread, spread or daily couvert charged per person

table set up, bread, spread or daily couvert charged per person MENU COUVERT & BREAD table set up, bread, spread or daily couvert charged per person 10,00 Kn COLD APPETIZERS and SALADS Pag cheese with black olives tapenade Semi hard goat cheese with black truffles,

More information

Karakteristike bar kodova iz tehničkog i dizajnerskog aspekta

Karakteristike bar kodova iz tehničkog i dizajnerskog aspekta Završni rad br. 559/MM/2017 Karakteristike bar kodova iz tehničkog i dizajnerskog aspekta Dorotea Levanić, 0581/336 Varaždin, listopad 2017. godine 2 Multimedija, oblikovanje i primjena Završni rad br.

More information

Svjetski trendovi u poslovanju barova

Svjetski trendovi u poslovanju barova Svjetski trendovi u poslovanju barova TEME DANAŠNJE PREZENTACIJE SCENE HoReCa KAKO I OD KOGA UČITI?! KOKTELI I ZAŠTO SU BITNI SA KOKTELIMA U PONUDI RASTE NAM MOGUĆNOST PROFITA RASTE IMIDŢ UG.OBJEKTA POSEBNOST

More information

Utjecaj sociodemografskih obilježja potrošača na ponašanje u kupnji i konzumaciji kave

Utjecaj sociodemografskih obilježja potrošača na ponašanje u kupnji i konzumaciji kave ISSN 1333-2422 UDK = 366.1 : 633.9 IZVORNI ZNANSTVENI RAD Utjecaj sociodemografskih obilježja potrošača na ponašanje u kupnji i konzumaciji kave Tatjana Naglić 1, Marija Cerjak 2, Marina Tomić 2 1 30 svibnja

More information

GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR: 60 GODINA

GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR: 60 GODINA GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR ZADAR PUBLIC LIBRARY: 60 YEARS GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR: 60 GODINA GODIŠNJE IZVJEŠĆE 2009 ANNUAL REPORT 2009 GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR 2009: GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZADAR PUBLIC LIBRARY

More information

ISSN HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO. Broj 58, veljača Novosti

ISSN HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO. Broj 58, veljača Novosti HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO ISSN 1333-9575 Broj 58, veljača 2013. IZDVAJAMO proslava Dana hrvatskih knjižnica; Gradska knjižnica Zadar knjižnica godine tema broja: HKD knjižničari u dobrom društvu nove

More information

restaurant academia bluesun hotel kaj

restaurant academia bluesun hotel kaj restaurant academia bluesun hotel kaj dobro nam došli dragi gosti! Nastojat ćemo Vam dočarati izvorni okus hrane u vrhunskim delicijama za Vaše nepce... Hranu oblikujemo na sasvim drugačiji, ali nadasve

More information

Vođenje Leadership. Sposobnost motiviranja ljudi da svaki dan daju najbolje od sebe (više nego što su sami uvjereni da mogu) Nije jednostavno:

Vođenje Leadership. Sposobnost motiviranja ljudi da svaki dan daju najbolje od sebe (više nego što su sami uvjereni da mogu) Nije jednostavno: Vođenje Leadership Sposobnost motiviranja ljudi da svaki dan daju najbolje od sebe (više nego što su sami uvjereni da mogu) Nije jednostavno: Svaki neuspjeh u postizanju prodajnog cilja može obeshrabriti

More information